Yerel seçimler yaklaşırken liderler de çağrıda bulunmaya başladı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’deki kötü gidişatı durdurmanın en etkili yöntemin meşru demokratik siyaset olduğunu belirtti. Adaletsizlik ve hukuksuzluk karşısında duran tüm demokratlara seslenen Babacan, “Asla siyasetten vazgeçmeyin, yaşadığımız hayal kırıklığı bizi siyasetten soğutmasın” çağrısında bulundu.

Meclis’te haftalık değerlendirme toplantısı yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, genel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarının sadece muhalefeti destekleyen seçmeni değil aktif siyaset yapan birçok seçmende de hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Babacan, “Seçim sonuçları, sadece muhalefeti destekleyen seçmenlerde değil, aktif siyaset yapan birçok insanda da hayal kırıklığı ve umutsuzluk yarattı. Seçim sonrasında muhalefet partilerinin kendi iç tartışmaları ve partilerin birbirlerini suçlama yarışı, bu hayal kırıklığını daha da derinleştirdi” dedi.

Seçimden arzu ettikleri başarıyı yakalayamadıklarını belirten Babacan, “Son 6 aydır yaşadığımız bir gerçeği de burada ifade etmek ve değerlendirmek isterim. Biz, muhalefet bloğu olarak, büyük bir inanç ve umutla girdiğimiz genel seçimlerde arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamadık” ifadesini kullandı.

Vatandaş Ekmek Derdinde İktidar Konak Sevdasında: İktidarın Konak Sevdası Vatandaş Ekmek Derdinde İktidar Konak Sevdasında: İktidarın Konak Sevdası

'TÜM DEMORTALARA SESLENMEK İSTİYORUM'

Hukuksuzluğa adaletsizliğe karşı izlenmesi gereken yöntemi açıklayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Ülkemizdeki kötüye gidişi durdurmak, milletimize hizmet etmek için en etkili yol, “meşru demokratik siyasettir”.

Bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe itirazı olanlara, yüreği vatan sevgisiyle dolu olan herkese, tüm demokratlara seslenmek istiyorum:

Asla siyasetten vazgeçmeyin. Siyaseti, ülke yönetimini, kifayetsizlere bırakmayın. Siyasete ve siyasi partilere eleştirilerinizi de; bizzat siyasetin içinde olarak, değişimin ve tartışmaların bir parçası olarak yapın. Daha önce de ülkemizin tüm demokratlarına bir çağrıda bulunmuştum. Muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, sosyal demokratlara, liberal demokratlara, kendini demokrat olarak kabul eden herkese bir çağrıda bulunmuştum:

Gelin hep beraber DEVA’da olalım demiştim. Bugün bu çağrıyı tekrar hatırlatmanın zamanıdır.
Türkiye'nin tüm demokratlarına sesleniyorum; ülkemiz için faydalı bir şeyler yapma çabasında olan; vaktini, enerjisini, tüm emeğini bu uğurda harcamış tüm vatanseverlere sesleniyorum:

'YAŞADIĞIMIZ HAYAL KIRIKLIĞI BİZİ SİYASETTEN SOĞUTMASIN'

Bu ülkenin geleceği için çaba gösteren herkesi bir araya getirme vakti geldi. Yaşadığımız hayal kırıklıkları sizi siyasetten soğutmasın. Lütfen pes etmeyin. Bu büyük ve güzel ülkeden asla umudunuzu kesmeyin. İlkeli siyasetin mümkün olduğunu unutmayın. Düzgün, vatansever insanların siyasetten uzaklaştığı bir ülkenin yarınları bugünlerden daha iyi olmayacak.

Gelin, hep birlikte çalışalım. Temiz, ilkeli bir siyasetin mümkün olduğunu herkese gösterelim. Birlikte çalışarak, hepimiz için çok daha güzel yarınları inşa edelim. Emin olun, bütün kalbimle inanarak, bütün samimiyetimle diyorum ki; bizi yetiştiren, bugünlere getiren bu ülkeye, bu vatana, bu devlete borcumuz budur…

Karar'da yer alan habere göre, Çocuklarımıza karşı borcumuz budur. Ben, Ali Babacan olarak diyorum ki, siyasetten daha etkili bir yol olduğunu bilsem, 1 dakika durmaz onu yapardım. Ancak, tekrar ifade ediyorum; Gidişatı değiştirmek için, siyasetten daha etkili başka bir “meşru yol” yok. Gelin, hep beraber siyasette olalım, DEVA’da olalım.