Türkiye'yi yasa boğan deprem sonrası İBB Başkanı İmamoğlu, CHP heyetiyle birlikte felaket bölgesine gitti. Burada incelemelerde bulunan ve vatandaşla görüşen İmamoğlu eski AK Parti Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ile karşılaştı. Bu sırada Reyhanlıoğlu, İmamoğlu'nun üzerine yürüdü ve hakaretler savurdu. AK Partili Reyhanlıoğlu, İmamoğlu'na "İngiliz uşağı defol" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye'yi derinden sarstı. Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili enkaza çevirdi. Büyük felakette 8 binden fazla vatandaş yaşamını yitirirken 50 bini aşkın da yaralı var. Öte yandan halen enkaz altında binlerce vatandaş kurtarılmayı bekliyor. Yardım ekiplerinin bazı bölgelere hiç ulaşmadığı ve enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için çevredekilerin çabaladığı ise deprem bölgesinden gelen haberler arasında.

Depremin meydana geldiği 6 Şubat tarihinden bu yana birçok vatandaş sokaklarda yaşıyor. Soğuk ve karın etkili olduğu 10 ilde enkaz altında kurtarılmayı bekleyen bazı vatandaşlar, hipotermi nedeniyle yaşamını yitiriyor.

'İNGİLİZ UŞAĞI, DEFOL'

Birçok belediye başkanı ve siyasetçi de depremzedelerle dayanışmak için deprem bölgesinde. CHP heyeti ile birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da deprem bölgesinde incelemelerde bulunuyor ve vatandaşlarla görüşüyor. Bu incelemeler sırasında İmamoğlu, eski AK Parti Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ile karşılaştı. Nursel Reyhanlıoğlu bu sırada İmamoğlu'nun üzerine yürüdü ve hakaretler savurdu. İmamoğlu'na ve beraberindekilere "İngiliz uşakları" diye bağıran Reyhanlıoğlu, "Sen ne geziyorsun Türkiye'yi, sen İstanbul'una bak. Gelmeyin defolun, şov yapma burada defol, İngiliz uşağı defol" dedi.

İmamoğlu'nun bu sözler karşısında "Tamam tamam" diyerek Reyhanlıoğlu'nu sakinleştirmeye çalıştığı görülürken eski vekilin yanındakiler ile İmamoğlu'nun beraberindekiler arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Kaynak:Karar