Gazeteci yazarı Can Ataklı bugünkü köşe yazısının bir bölümünde 11 araştırma şirketinin anket sonuçları ortalamasını köşesinden paylaştı.

Korkusuz yazarı Can Ataklı’nın paylaştığı seçim anketi sonuçlarına göre, Erdoğan yüzde 50’yi bulamıyor. Ataklı, “Buna karşı Millet İttifakı’nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu büyük olasılıkla ilk turda yüzde 50’yi geçerek seçimi kazanıyor.” dedi.

Can Ataklı’nın yazısı şöyle;

“11 araştırma şirketinin mart ayı sonuçları

Seçim yaklaştıkça araştırma şirketlerinin yaptığı kamuoyu yoklamaları da hızlanıyor.

Deprem günlerinde biraz ara verilen araştırmalar son 10 gündür tekrar başladı.

11 araştırma şirketi değişik yöntemlerle ve değişik bölgelerde geneli kapsayan araştırmalar yaptılar.

Bunların hepsinin ortak noktasına göre Erdoğan, aday olması halinde yüzde 50’yi bulamıyor.

Buna karşı Millet İttifakı’nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu büyük olasılıkla ilk turda yüzde 50’yi geçerek seçimi kazanıyor.

Bu tabloda, 11 araştırma şirketinin yaptığı kamuoyu yoklamalarının sonuçlarını ve hepsinin ortalamalarını görüyorsunuz.

ERDOĞAN ADAY OLABİLECEĞİNDEN ZERRE KUŞKU DUYMUYOR

Can Ataklı,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına ilişkin, “Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen AKP Genel Başkanı Erdoğan cumhurbaşkanlığı için adaylığını koydu. YSK’nın son kararını henüz bilmiyoruz tabii. Ancak görünen şu: Erdoğan ve AKP’liler adaylıkta en küçük bir pürüz çıkacağına inanmıyor. Belki de bu nedenle AKP’nin bir yedek adayı yok. Erdoğan aday olamazsa AKP de adaysız kalacak bu durumda. Bugün ve yarın YSK’nın olduğu kadar muhalefetin de Anayasa sınavı olacak. Başta Millet İttifakı olmak üzere bütün partilerin bu Anayasal sorunu dile getirmeleri ve Erdoğan’ın adaylığına, ayrıca keyfi seçim kararına itiraz etmeleri gerekir. Eğer bu itirazlar yapılmazsa, itiraz etmeyen ve bu koşullarda seçime giren siyasi parti ve adaylar da Anayasa suçuna ortak olacaktır.” dedi.