Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için Almanya Federal Meclisi'nde tüm milletvekilleri ve ziyaretçiler, Türkiye için saygı duruşunda bulundu. Almanya Meclis Başkanı Baerbel Bas, düzenlenen oturumda "Almanya elinden geldiğince destek sağlamaya devam edecek" diyerek Türkiye'ye destek verdi.

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Birçok bina yıkılarak enkaza dönüştü. Depremde hayatını kaybedenler için Almanya Meclis Başkanı Baerbel Bas, Meclis'te tüm milletvekillerini ve tüm ziyaretçileri saygı duruşuna davet etti.

Bas, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de ve Suriye’deki korkunç depremin görüntülerinin herkesin gözü önünde olduğunu belirterek, `Sizlerin arasında da ailesi ve yakın çevreleri etkilenenler var. Seçim bölgelerimizde endişeli olan ve yardım etmek isteyen insanlardan mesajlar alıyoruz.` dedi.

“ALMANYA ELİNDEN GELDİĞİNCE DESTEK SAĞLAMAYA DEVAM EDECEK"

Depremde binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, on binlerce kişinin yaralandığını, çok sayıda kişinin enkaz altında olduğunu ve kurtarılmayı umut ettiğini ifade eden Bas, soğuk ve kar yağışının, arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığına işaret etti. Bas, uluslararası dayanışmanın büyük olduğunu vurgulayarak, Almanya’dan yardım kuruluşlarının bölgeye gittiğini hatırlattı.

“Almanya elinden geldiğince destek sağlamaya devam edecek” diyen Bas, Federal Meclis adına bölgede çalışmalar yapanlara ve Almanya’da da bu dayanışmaya katkı sağlayanlara teşekkür etti.