Zeki Ceyhan, Milli Gazete'deki bugünkü yazısında AKP hükümetinin ekonomi yönetimindeki dengesizliğini yazdı. 

"Dünyada gıda fiyatları gerilerken Türkiye’de gıda fiyatlarının artıyor olmasının sebebi ekonomiyi yönlendirenlerin izledikleri yanlış ve hatalı politikalardır." diyen Ceyhan, "Yıllardır bu gerçek kendilerine hatırlatılıyor ama onlar bunu kabul etmeye hiç yanaşmadılar. Gerçeği kabul etme yerine bu gerçeği kendilerine hatırlatanlar ile kavgatercih ettiler. Atılan her yanlış adımın ardından kendilerine izledikleri bu politikaların enflasyonu azdıracağı ve döviz kurlarını hoplatacağı hatırlatıldı!" görüşünü savundu. 

İşte, Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan'ın o yazısı: 

"Dünyada gıda fiyatları gerilerken Türkiye’de gıda fiyatlarının artıyor olması nasıl açıklanır?

Elbette bu olaya sıradan bir tesadüf olarak bakılamaz!

Dünyada gıda fiyatları gerilerken Türkiye’de gıda fiyatlarının artıyor olmasının sebebi ekonomiyi yönlendirenlerin izledikleri yanlış ve hatalı politikalardır.

Yıllardır bu gerçek kendilerine hatırlatılıyor ama onlar bunu kabul etmeye hiç yanaşmadılar.

Gerçeği kabul etme yerine bu gerçeği kendilerine hatırlatanlar ile kavgayı tercih ettiler.

Atılan her yanlış adımın ardından kendilerine izledikleri bu politikaların enflasyonu azdıracağı ve döviz kurlarını hoplatacağı hatırlatıldı!

Kısa vadede böyle bir gelişme yaşanmayınca “hani döviz hoplayacaktı, hani enflasyon azacaktı” diye kendilerine gerçekleri hatırlatanları köşeye sıkıştırmaya çalıştılar.

“Ne oldu, bunlardan hiçbiri oldu mu” diye sorarak izlemiş oldukları politikaların doğru olduğunu savundular. Ancak sonunda izlenen yanlış ve hatalı ekonomi politikaları eleştirenlerin haklı oldukları ortaya çıktı!

Ekonomi yönetiminde yapılan değişiklik ile geçmişte alınan tüm kararların üzerine sünger çekildi ve izlenen politikaların tam aksi yapılmaya başlandı.

Şimdi “neler olmadı ki, dediklerimizin hangisi çıkmadı ki” diye sorma hakkı izlenen yanlış ve hatalı politikaları eleştirenlere geçti.

Şayet bugün dünyada gıda fiyatları yüzde 12 civarında geriliyor ve Türkiye’de gıda fiyatları yüzde 70’leri aşan bir oranda artıyorsa bu elbette sebepsiz değildir.

Yıllardır üst üste biriken sorunların bir çırpıda değişmesi mümkün olmuyor. Sorunların çözümünün yıllar alacağı açıklanıyor. Keşke diyoruz bu ikazlar yapıldığı ilk günlerde ciddiye alınmış olsalardı.

O zaman yanlışlar üst üte birikmez ve çözümlenmesi bu kadar zor hale gelmezdi!

Evet, şimdi geçmişte yapılan yanlış ve hataların tam tersi yapılarak ekonomi rayına oturtulmaya çalışılıyor ama geleceğe yönelik umutları canlandırmak kolay olmuyor.

“Her şeyi biz biliriz, tüm sorunları biz çözeriz” anlayışının geçer akçe olmadığı görülüyor.

Dün ne oldu diyenler bugün neler olmadığını açıklamakta güçlük çekiyorlar."