Gazeteci İsmail Saymaz'ın canlı yayında yaptığı 'Bilal Erdoğan' açıklaması gündem oldu.
Gazeteci İsmail Saymaz, Halktv canlı yayında AKP'li bir gazeteciyle yaptığı görüşmeyi duyurdu. 'AKP'li bir gazeteciyle konuştum' diyen Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığını oğlu Bilal Erdoğan'a bırakmayı düşündüğünü açıkladı.
Bilal Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanımızın gücünü azalttık' açıklamasını değerlendiren Saymaz'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

"Cümlelerin muhatabı AKP içinde aranabilir. Mahalefet neden Cumhurbaşkanının gücünü artırmak istesin. İçimizdeki hainler, kaypaklar dediği AKP içinde aranabilir. Belli belirsiz konuşmuş.
Bilal Erdoğan her geçen gün daha fazla görünür oluyor. Artık siyasi bulaşmalarda öne çıkmaya, siyasi demeçler vermeye başladı. Bu ilginç. Gözden kaçmıyor. Bunu AKP içinde de dışında da konuşuyorlar.
'ERDOĞAN, AKP GENEL BAŞKANLIĞINI BİLAL ERDOĞAN'A BIRAKACAK'
Bir gazeteci arkadaşımla konuştuk. Bilal Erdoğan meselesini iyi kavrayacağını bildiğim AKP'li bir gazeteci arkadaşımla konuştuk. AKP kulislerinde Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığını Bilal Erdoğan'a bırakmayı düşündüğünden bahsetti. Bunun bir sonraki aşaması Cumhurbaşkanlığı. Yabana atılacak bir senaryo değil."
BİLAL ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Yeniçağ'ın haberine göre, Bilal Erdoğan, dün Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" programında yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanımızın kıymeti anlaşılacak elbette ama geç anlaşılmasaydı daha iyi olurdu. Şu 23 yılın ortalarında bir yerde bile Cumhurbaşkanımızın arkasında daha güçlü dursaydık, bugün biz çok daha güçlü olurduk. Biz Cumhurbaşkanımızı biraz daha güçlü kılsaydık şu İsrail, şu soykırımı yapamazdı. Ama biz adeta bu içimizdeki fitnelerle, bu içimizdeki kaypaklarla, bu içimizdeki hainlere verdiğimiz primlerle Cumhurbaşkanımızın gücünü, enerjisini azalttık. Bu ülkenin yurt dışındaki gücünü, enerjisini azalttık. Çok daha güçlü olabilirdik" ifadelerini kullanmıştı.
Bu Bir İlandır



