Dernek Başkanı Turhan Çakar, nüfusun önemli bir bölümünün açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşadığına dikkat çekerek, “Halkın ezici çoğunluğunun satın alma güçleri temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmemektedir” dedi.

Tüketici Hakları Derneği mensupları Ankara’da bir araya gelerek, yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı açıklamalarda bulundu. Dernek Başkanı Turhan Çakar, yaptığı konuşmada, nüfusun önemli bir bölümünün açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşadığına dikkatleri çekerek, “Yağmur gibi yağmaya devam eden zamlardan ve pahalılıktan açlık ve yoksulluk patlamış durumdadır. Halkın ezici çoğunluğunun satın alma güçleri temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmemektedir” dedi.

Zamlar yağmur gibi yağıyor

Çakar, ülkedeki gelir dağılımının da yaşananlarda etkisi olduğunun altını çizerek, “Bugün ülkemizde gelir dağılımı bir avuç sermayenin yararına, halkın ezici çoğunluğunun ise aleyhinedir. Bu nedenle sermayenin yararına halkın aç ve yoksul bırakılması insanlık suçudur. Zamlar ve pahalılık ile açlık ve yoksulluk sınırının altında geliri olan ailelerin çocukları beslenemiyor, gelişemiyor. Yetersiz ve dengesiz beslenme sağlıksız yaşama ve hastalıklara neden oluyor” ifadesini kullandı.

“EMEKLİ MAAŞLARI YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARILSIN”

Emeklilere ilişkin de çağrıda bulunan Turhan Çakar, “Emeklilerin ve çalışanların ücretleri yoksulluk sınırının üstüne çıkarılsın. Açlığı, yoksulluğu ve işsizliği giderecek politikalar acilen yürürlüğe konulsun” dedi.

Kaynak: Milli Gazete / Alper İnaç