Diyanet İşleri Başkanı Erbaş TOGG'a Dua Etti, 1,5 Milyon TL’lik TOGG Yerine 15 Milyon TL’lik Audi A8 İstedi Diyanet İşleri Başkanı Erbaş TOGG'a Dua Etti, 1,5 Milyon TL’lik TOGG Yerine 15 Milyon TL’lik Audi A8 İstedi

Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl'ın açıklamaları, sanat dünyasında da bir dolandırıcılık vakasının yaşandığını ortaya çıkardı. Akçıl, "Seçil Erzan kadar dolandırıcı biri bizden de para almaya çalıştı" diyerek, Mine Özkan adlı bir kadının birçok ünlüden para topladığı iddiasını gündeme getirdi.

Mine Özkan'ın, "Uluslararası SMS ihalelerine giriyoruz" diyerek yüksek kar payı vaadiyle para topladığı öne sürüldü.

İddiaya göre Özkan, bu yöntemle basketbolcu Semih Erden'den 1.7 milyon TL, oyuncu Burcu Kıratlı'dan yarım milyon TL, Tuzlaspor AŞ yöneticisi Rıdvan İlhanlı'dan 3.5 milyon TL ve Yeliz Tuğba Yasa ve iki kardeşinden 3 milyon TL aldı.

Sabah'ın haberine göre;olayın ortaya çıkmasının ardından Burcu Kıratlı, Özkan'ı dolandırıcılık suçlamasıyla mahkemeye verdi.10 yıl hapis istenen davada Özkan'ın "nitelikli dolandırıcılık" suçu kastı ile hareket ettiği sabit olmadığı için beraatına karar verildi.

PONZİ ZİNCİRİ NEDİR?

Ponzi zinciri, yeni yatırımcılardan toplanan paralarla, daha önce yatırım yapanlara kar dağıtn bir dolandırıcılık yöntemi. Bu sistemde, yeni yatırımcıların parası, önceki yatırımcılara kar olarak dağıtılır. Bu şekilde sistem bir süre ayakta kalabilir. Ancak, yeni yatırımcı sayısı azaldığında, sistem çöker ve dolandırıcılar ortadan kaybolur.

SEÇİL ERZAN VAKASI NEDİR?

Seçil Erzan da, benzer bir yöntemle futbol camiasında birçok insanı dolandırmıştı. Erzan, "Türkiye'nin en büyük futbol ajansı" olduğunu iddia ederek futbolculardan ve menajerlerden para toplamış, bu paralarla lüks bir yaşam sürmüştü. Erzan'ın dolandırıcılığı, 2017 yılında ortaya çıkmıştı. Erzan, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Karar'da yer alan habere göre, Öte yandan, yetkililer sık sık bu tür dolandırıcılıktan korunmak için yeni yatırım fırsatlarını dikkatli bir şekilde araştırmak ve kar vaatlerine şüpheyle yaklaşmak gerektiğini söylüyor.