Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın ( EYT) mağduriyetine son verileceği duyurulmuş ve milyonların beklediği EYT yasası için onay verilmişti. Ancak yasanın yılbaşından sonraya sarkması EYT’lilerin yüzde 30’luk emekli maaşı zammından faydalanamamasına neden oldu. Kayıp ise, yaklaşık yüzde 15’e ulaştı.

“BİRÇOK EYT’Lİ 5 BİN 500 TL’LİK MAAŞA MAHKÛM EDİLDİ”

EYT’lilerin maaş mağduriyetine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT’lilerin sosyal yardım seviyesindeki emekli maaşını kabul etmediğini vurguladı. Özüpak SGK’nın “Ne kadar emekli maaşı alıyorum?” hizmetini işaret ederek, “Geçtiğimiz gün itibarıyla SGK’nın sitesinde gördüğümüz maaş ücretleri hepimizi hüsrana uğrattı. EYT’lilerin maaşlarına yüzde 10 ile yüzde 17 arasında bir zam yapılmış oldu. Sadece Nisan ayında maaşlarımıza yüzde 1,5’lik büyüme payı eklenecek” diye konuştu.

“30 YILLIK EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI BU MU?”

“Aralık sonuna kadar EYT’lilerle ilgili yasa masadan kalkacaktı. Fakat bir sürüncemede bırakıldı” diyen BORAN ÖZÜPAK, şu ifadeleri kullandı: “Bugün Ocak ayının sonuna yaklaştık ama EYT yasasının ne zaman Meclis’e geleceği, ne zaman yürürlüğe gireceği belli değil. Durum buyken emeklilere yapılan yüzde 30’luk zamdan EYT’liler faydalanmasın diye mi böyle bir yol izlendi diye merak ediyoruz.”

“REVA GÖRÜLEN PARA İLE 1 AY GEÇİNMEYE ÇALIŞSINLAR”

ÖZÜPAK, “EYT’lilere yapılan yüzde 10 ile yüzde 17 arasındaki zamlar ne yazık ki 5 bin 500 TL’yi görmüyor. Ama taban emekli aylığı olduğu için birçok EYT’li 5 bin 500 TL’lik maaşa mahkûm edildi. EYT yasasını bu haliyle Meclis’e getirip onaylatmak isteyenler, EYT’lilere reva görülen 5 bin 500 TL ile 1 ay geçinmeye çalışsınlar” dedi.

Kaynak: Milli Gazaete / Onur Şehmus Şahin