Amerikan gazetesi Washington Post, İsrail'in Gazze'de hastaneleri hedef almasının sebeplerini çürüttü. İsrail'in saldırılarını ele alan gazete, ordunun hastaneye saldırma bahanesi olarak 'Kassam Tugayları'nın tünellerinin bulunduğu' iddiasının asılsız olduğunu ortaya çıkardı.

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Adeta orantısız gücünü ispat etmeye çalışan İsrail, savaş suçlarına her geçen gün bir yenisini katıyor.

İsrail, özellikle hastaneleri hedef alırken, bunu sebebi içinse bazı bahaneler üretmişti. İsrail'in kendini aklamak için ortaya attığı iddiaları Amerikan Washington Post gazetesi inceledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü Daniel Hagari 27 Ekim'deki brifingde konuyu dile getirmişti. Hagari, beş hastane binasının doğrudan Hamas faaliyetleriyle ilgili olduğu; binaların askerler tarafından roket saldırılarını yönlendirmek ve askerleri komuta etmek için kullanılan yer altı tünellerinin üzerinde yer aldığı ve tünellere hastane koğuşlarının içinden erişilebilmesi için olduğunu ve bu iddiaların somut kanıtlarla da desteklendiğini iddia etmişti.

Tahran'a ABD Yapımı Tuzak! İsrail'in Çıkış Kapısı İran: Elindeki Kanı Gizlemek İçin Savaşı Yayma Planını İşletiyor Tahran'a ABD Yapımı Tuzak! İsrail'in Çıkış Kapısı İran: Elindeki Kanı Gizlemek İçin Savaşı Yayma Planını İşletiyor

TRT Haber'in haberine göre; Amerikan gazetesi, açık kaynaklı görseller, uydu görüntüleri ve kamuoyuna açıklanan tüm İsrail ordu materyalleri üzerinde yaptığı analizlerin sonucunu duyurdu

Buna göre İsrail hükümeti tarafından sunulan deliller, Hamas'ın hastaneyi bir komuta ve kontrol merkezi olarak kullandığını göstermekte yetersiz kalıyor.

WP'NİN ANALİZİ

  • İsrail birlikleri tarafından keşfedilen tünel ağına bağlı odalarda Hamas'ın askeri kullanımına ilişkin herhangi bir doğrudan kanıt görülmedi.
  • Hagari'nin tespit ettiği beş hastane binasından hiçbirinin tünel ağına bağlı olmadığı görüldü.
  • Tünellere hastane koğuşlarının içinden girilebileceğine dair hiçbir kanıt yok