Adıyaman'da enkaz bölgesindeki bir sağlık çalışanı, Habertürk'ün canlı yayını esnasında kadraja girerek, isyan etti. Adıyaman'a 3 gün boyunca hiç kimsenin gelmediğini ve "kaderlerine terk edildiklerini" söyleyen kadın, "Adıyaman'da 1 tane vekil, üst düzey yönetici yok. Bu acımız sadece bizim acımız galiba. Sahipsiz bıraktınız bizi. Bu çimentoların altında bütün Türkiye'nin kanı var" diye haykırdı.

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından 10 ilde 31 binden fazla can kaybı ve ciddi yıkım yaşandı. Depremin ağır tahribat yarattığı Adıyaman'da da, geç müdahale nedeniyle çok sayıda insan yaşamını yitirdi. Duruma ilişkin depremzedelerin tepkisi sürerken, Habertürk canlı yayınında dikkat çeken bir olay yaşandı.

'ADIYAMAN'I 3 GÜN BOYUNCA KADERİNE TERK ETTİNİZ'

Adıyaman'daki gelişmeleri aktaran muhabir Gülçin Hacıevliyagil Ayçe'nin yanına gelen sağlık çalışanı bir vatandaş, kadraja girerek tepkisini haykırdı. Adıyaman'da özel bir hastanede sağlık çalışanı olduğunu ve hastanelerinin tahliye olduğunu belirten kadın, şu sözlerle isyan etti:

"Adıyaman'ı 3 gün boyunca kaderine terk ettiler. Biz yolda yürürken herkesin sesini duyduk 'İmdat yardım edin!' diye ve kulaklarımızı kapattık. Çünkü kimse yardıma gelmedi. İnsanlar buradan soğuktan öldüler, açlıktan öldüler, enkaz altında... Cumhurbaşkanı buraya gelsin. Gelsin bakalım yüzü yetiyor mu? Adıyaman'da 1 tane vekil, üst düzey yönetici yok. Bu acımız sadece bizim acımız galiba. Sahipsiz bıraktınız bizi. Bu çimentoların altında hepimizin, bütün Türkiye'nin kanı var. O üst düzey yöneticilerin de kanı var. Hani nerede kriz yönetimi? Çocukların hepsi öldü. Uyan artık Türkiye!"