VE MASANIN AYAĞI KIRILDI

Ve masa dağıldı, daha doğru bir tabir ile masanın en önemli 2 parçası olan İyi Parti masaya öyle bir tekme attı ki sormayın. Ak Partililerin gözü aydın olsun Cumhur ittifakı demiyorum dikkat edin çünkü ortada MHP diye bir parti kalmamıştır sadece ve sadece Ak parti vardır ve ona hizmet eden particikler. O yüzden tekraren söylüyorum Ak Partililerin gözleri aydın olsun. AK Parti seçmeninin kalplerindeki sevinci anlatabilmem gerçekten çok zor. Havuz medyasında yapılan yorumlarda Meral Akşener'in büyük cesaret örneği gösterdiği, çok dik durduğu ve çok karakterli bir davranış sergilediği yönündeki yorumlara bakılırsa Ak Partililerin şu anda tabir yerinde ise zil takıp oynadıklarını söylemek zor değil. Havuz medyasındaki Meral Akşener güzellemelerini görmeyin gitsin adeta bağırlarına basıyorlar. Düne kadar en ağır hakaretlerde bulundukları Meral Akşener'den bahsediyorum. Eee ne demişti Demirel, Siyasette dün dündür, Bugün Bugündür. 

Sizi têmin ederim Tayyip Erdoğan'la Devlet Bahçeli'nin ise bugün veya yarın bir durum değerlendirmesi adı altında bir araya gelip ayak ayak üstünde bir keyif kahvesi içerek kutlama yapacaklardır. İçsinler efendim içsinler helali hoş olsun için için vallahi de billahi de hakkınızdır. Zira böyle iş bilmez bir muhalefet karşısında 20 yıldır seçim kazanıyor olmaları takdire şayan bir durumdur alkışlıyorum.

Meral Akşener'in masadan kalkış biçimini ve yaptığı açıklamada masanın diğer üyelerine adeta hakaretler savurması oldukça nahoş bir durum. Bu yönüyle siyasi hayatına hiç de hoş olmayacak bir imza atmıştır. Yaptığı açıklamadan yaklaşık 13-14 saat önce masanın diğer ayakları ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında mutabık kaldıklarını ve 6 liderin de imzasını attığı, Pazartesi günü açıklama yapılacağı kamuoyuna duyurulmuştu. Ne oldu da daha bir gün geçmeden Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendisine dayatıldığını ve bunu kabul etmeyeceğini söyledi anlamak mümkün değil. Söylediğim gibi bu davranış biçimi hiçbir şekilde siyasi nezakete uygun değil. Bununla birlikte bir siyasi cehalet örneği daha göstererek henüz sabah saatlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı "Millet sizi göreve bekliyor" diyerek aday olmaya davet etti. Akşener'in Ana muhalefet partisinin Ankara ve İstanbul belediye başkanlarına CHP genel başkanına rağmen adaylığa çağırması Yaklaşık bir senedir aynı masayı paylaştıkları diğer liderlere başlı ayrıca nezaketsizliktir. Söz konusu belediye başkanlarının genel başkanları Kılıçdaroğlu'nun adaylığına rağmen bu çağrıya olumlu karşılık vermeleri, Kılıçdaroğlu'na karşı aday olarak çıkmaları kendi siyasi hayatlarını noktalamaları anlamına geleceğini bilmiyor mu Meral Hanım vesaire vesaire... Meral hanımın yaptığı hatalar zincirine ekle baklayı ekleyebildiğin kadar.

Ancak başından beri Meral hanımın kendini paralarcasına "kazanacak aday" imâsının yersiz olmadığını, çok çok önemli olduğunu ben de destekledim durdum. Millet ittifakı İlk turda işi bitirmek varken bu işi varsayımlara, ihtimallere bırakmış oldular. Meral hanımın da düşüncesi tam olarak buydu. Bu seçimi de tehlikeye atmamak, muhakkak ve muhakkak bu Despot yönetimden kurtulabilmek için "kazanacak bir adayı"mümkünse sağ kesime daha yakın olan bir adayı gösterebilmekti Zira AK Parti'nin politikalarını beğenmeyen ancak başka alternatifi olmadığı için "Erdoğan" diyenler ancak bu şekilde millet ittifakının adayına oy verirlerdi ve bu durumu en fazla anlayacak kişilerin de Erdoğan'dan en fazla kurtulmak isteyen sol kesimin olması gerektiğine inanıyordu çünkü sol kesim bunu daha önce de yaptı "İslam" kelimesini duydukları zaman tüyleri diken diken olan solcular "İslam İşbirliği Teşkilatı" başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterip oy vermedilermi? Bunun yegane sepebi sadece ve sadece Erdoğan'dan kurtulmak değil miydi? ancak Meral hanımı kimse anlamadı. Hal böyleyken "kazanacak aday" diyerek bu seçimi kesinlikle tehlikeye atmamak düşüncesini ortaya koyan Meral hanımın yapması gereken masaya tekme atmak mıydı tabiiki hayır. Bu durumda Meral Hanım'ın daha olgun davranıp son tahlilde masanın kararı ne ise buna destek vermesi lazımdı. zira masayı dağıtarak mı Erdoğanı göndermeyi düşünüyor acaba, bu durum daha da abesle iştigal olmaz mı..? Velhasılı kelam olan oldu, ölen öldü ve masa dağıldı, bizde sözü fazla uzatmayalım.

Erdoğan'ı muhterem annesi Kadir Gecesi'nde mi doğurdu bilinmez ama şu bir gerçek ki Cumhurbaşkanlığı bir kez daha altın tepsiyle kendisine sunulmuş oldu. Hayırlı uğurlu olsun anasının ak sütü gibi herhaldir...