Zek Ceyha, Milli Gazete'deki bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan dönüşü yaptığı, "Bazı arkadaşlar Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım.” sözlerine dikkat çekti.

MEHMET ŞİMŞEK'E ÜSTÜ KAPALI UYARI MI VERDİ?

"Açıklamadan anladığımız, Mehmet Şimşek ve beraber çalışacağı ekibe bir süre tanınacak ve bu süre içinde başarılı olup olmadıklarına bakılacak!" diyen Zeki Ceyhan, Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e üstü kapalı göndermede bulunmuş olabileceğini yazarak, "Sanki Şimşek’e kibarca “Ben aynı durumdayım” uyarısı ile “ayağını denk alması” gerektiği hatırlatılıyor." yazdı.

İşte, Milli Gazete yazar Zeki Ceyhan'ın o yazısı: 

Erdoğan: “Aynıyım!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü “ Mehmet Şimşek’in Merkez Bankası’yla beraber adım atmasını kabullendik, hayırlı olsun dedik” açıklaması ile birlikte bir hatırlatma yapma ihtiyacını da hissediyor olmalı ki şöyle diyor:

“Bazı arkadaşlar Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım.”

Bu sözlerinin ardından da geçmişte düşük faiz düşük enflasyon çalışmasını Mehmet Şimşek ile beraber yaptıklarını ifade ederek, yine başaracaklarını söylüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması oldukça önemli! Çünkü önümüzdeki günlerde ekonomi dünyasında neler yaşanabileceği konusunda bazı ipuçları içeriyor. Biz açıklamadan şunları anlıyoruz:

- Düşük faiz, düşük enflasyon teorisi hâlâ geçerli!

- Ama enflasyonu tek haneye düşürme kararlılığı içinde Mehmet Şimşek’e bir şans tanınıyor.

- Hazine ve Maliye Bakanlığının Merkez Bankası ile birlikte adım atmasına imkân tanınıyor!

Demek ki bir süre beklenilecek!

Mehmet Şimşek’in Merkez Bankası ile birlikte atacağı adımlar olumlu sonuç verir ve enflasyon tek haneye düşerse ne âlâ!

O zaman geçmişte başarmıştık, şimdi de aynı başarıyı tekrarlıyoruz denilecek.

Peki, ya enflasyon tek haneli hale düşmezse?

İşte o zaman yandı gülüm keten helva!

O şartlarda kimin kimi nasıl suçlayacağını yani kimin ne diyeceğini şimdiden kestirebilmek mümkün değil.

Ama “kendilerine bir şans daha verdik ama başarılı olamadılar” yollu laflar işitilebilir!

Açıklamadan anladığımız, Mehmet Şimşek ve beraber çalışacağı ekibe bir süre tanınacak ve bu süre içinde başarılı olup olmadıklarına bakılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek ve ekibinin Merkez Bankası’yla birlikte adım atmasını kabulleniyor ve hayırlı olsun diyor ama kendi görüşlerinde bir değişiklik olmadığını da gayet açık seçik bir şekilde ilan ediyor.

Görüşlerinde bir değişiklik olmadığının altını “Ben burada aynıyım” diyerek çiziyor.

Demek ki Mehmet Şimşek ve ekibine bir şans daha verilmiş olması kesinlikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz politikasında bir değişikliğe gittiği anlamına gelmiyormuş!

Sanki Şimşek’e kibarca “Ben aynı durumdayım” uyarısı ile “ayağını denk alması” gerektiği hatırlatılıyor.