İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı masasında Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklamaları tartışılmaya devam ederken gazeteci yazar Erdoğan Aktaş’tan ‘gizli buluşma’ iddiası geldi.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU 4-5 DEFA GİZLİ BULUŞMUŞLAR

TV100 yazarı Erdoğan Aktaş bugünkü köşe yazısında, Prof. Dr. Nuran Yıldız’ın “O kahvaltıda adaylık konuşulmaması hayatın doğal akışına aykırı değil mi” sorusuna istinaden, “Aslında olay bu kadar basit ve net. O tarihe kadar hiç konuşulmamış olması gerçekten de hayatın akışına ters. Böyle bir şey mümkün mü? Bir yandan Kemal Kılıçdaroğlu her ortamda adaylığına vurgu yapan konuşmalar yapıyor, diğer yandan İYİ Parti yetkilileri Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarına ters açıklamalar yapıyor. Ayrıca Meral Akşener her ortamda Altılı Masa’nın olası adayı hakkında türlü açıklamalar yapıyor. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Ben de kendi kaynaklarıma “Nasıl olurda bu zamana kadar yan yana gelip bu konu üzerine konuşmazlar" diye sordum. Aldığım bilgiler gerçekten çok ilginç. İlginç çünkü iki lider medyaya fotoğraf verdiği buluşmalarının dışında, zaten 4-5 defa herkesten gizledikleri buluşmalar gerçekleştirmiş. Üstelik bu buluşmalarda seçim sonrası için ciddi ciddi pazarlıklar yapılmış. Akşener'in, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan cumhurbaşkanlığı yardımcılığı konusunda bazı istekleri olmuş. Ayrıca Akşener, kendi partisinin oy oranının yüksek olduğunu söyleyerek, seçimde yüzde 1’i bile geçmesi zor olan diğer partilerle bir tutulmasının haksızlık olacağını söylemiş. Buradan yola çıkarak Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, tek ve güçlü bir cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını ve bu ismin de kendisi olması gerektiğini ifade etmiş. Ayrıca dağıtılacak bakanlıklar konusunda da oy oranlarının etkili olması gerektiğinin altını çizmiş. Bu pazarlıklar dört ya da beş buluşmada tekrar tekrar konuşulmuş. Yani İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ciddi ciddi taleplerde bulunuyor. Buraya kadar iki liderin de aday üzerinde konuşmaması garip değil mi? Daha doğrusu bu kadar çok konu konuşulmuş, bu kadar çok istek Masa’ya konulurken, pazarlık yapılırken, hiç aday adı dile getirmedi mi?” diye yazdı.

ADAY ADININ KONUŞULMAMIŞ OLMASINA KİMSE İNANMIYOR

Erdoğan Aktaş “Kılıçdaroğlu ve Akşener herkesten gizli buluştu mu?” başlıklı yazısına şöyle devam etti:

“Meral Akşener, defalarca ve herkesten gizleyerek bir araya geldiği Kemal Kılıçdaroğlu’na, tek yardımcısı olmak istediği cumhurbaşkanının kim olacağını hiç mi merak etmedi?
Üstelik bu buluşmaların birinde Meral Akşener’in Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kurulacak hükümetin ekonomi yönetimi konusunda talebi olmuş. Aldığım bilgiye göre Akşener’in bu talebine Kılıçdaroğlu olumlu yanıt vermiş. Yani karşılıklı birçok konuda uzlaşmaya varılmış.
Ayrıca iki parti arasında sıkıntı yaşadığında da aracılarla sorunlar aşılmış. Bir zamanlar bakanlık da yapmış üst düzey bir bürokrat, Kılıçdaroğlu’nun arabulucusu olarak Meral Akşener’e gidip sorunu çözmüş.
Yani iki lider arasında her zaman açık ya da kapalı, dolaylı ya da doğrudan hep bir iletişim olmuş.
Hal böyleyken ve bunca şey konuşulurken aday adını hiç konuşulmamış olmasına kimse inanamıyor.
Eğer gerçekten son toplantıya kadar isim konuşulmadıysa Kemal Bey ve Meral Hanım acaba ne düşündü? İkisi de karşı tarafı son toplantıda ikna edebileceklerini mi hesapladı?
Tabii ki bu ihtimali de düşünmek gerekir, fakat bu durumda hem siyasi pratiğe hem de hayatın akışına aykırı değil mi?
Üstelik CHP ve İYİ Parti liderlerinin 4-5 defa bir araya herkesten gizli olarak gelmesi biraz da tuhaf değil mi? Merak ediyorum acaba buluşmalardan Altılı Masa’nın diğer üyelerinin haberi var mıydı?”