Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, anketlerdeki son durumu paylaştı. Selçuki 20 yıldır ilk kez oluyor diyerek, seçimlere, muhalefet partilerinin Erdoğan'ın önünde başlayacağını söyledi.

Seçime sayılı günler kala gözler sandık sonuçlarına çevrildi. Anketlerin çoğunda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde görünüyor.

Şubat ayında yapılan anketlerin ortalamasını alan Türkiye Raporu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının %54,23, Erdoğan'ın oy oranının ise %45,77 olduğunu açıkladı.

Türkiye Raporu direktörü Can Selçuki, bunun 20 yıl sonra ilk kez olduğunu söyledi.

Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın konuğu olan Selçuki, "Seçimlere hep Tayyip Erdoğan önde başlardı, muhalefet oylarını yükseltmeye çalışırdı. Şimdi muhalefet önce başlıyor, Erdoğan oyunu artırmaya çalışıyor. Son 20 yılda ilk kez bu dinamiği görüyoruz" dedi.

Selçuki'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Son 20 yılda olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Seçimlere hep Tayyip Erdoğan önde başlardı, muhalefet oylarını yükseltmeye çalışırdı. Şimdi muhalefet önce başlıyor, Erdoğan oyunu artırmaya çalışıyor. Son 20 yılda ilk kez bu dinamiği görüyoruz.

* En derin fay hatlarının aşıldığını düşünmüyorum. Kimsenin bu saatten sonra bu işi bozan olma riskini alacağınız sanmıyorum. Milletvekili listelerini de atlatırlarsa pek bir şey kalmıyor.