Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Sadece son 2 ayda 200 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi. 5 sene sonra Türkiye’den yollanacak Suriyeli kalmayacak çünkü hepsi Türk vatandaşı olacak. Hangi partiye oy verirseniz verin ancak atalarınızın kanı ile alınmış bu topraklardan bu kadar kolay vazgeçmeyin" ifadesini kullandı. 

Ümit Özdağ, Twitter hesabından seçimlere yönelik paylaştığı mesajında sığınmacı meselesine vurgu yaptı. Özdağ, "Bu seçimde bir kişi seçmiyoruz. 13 milyon sığınmacıyı geri mi yollayacağız yoksa bakıp besleyerek ülkemizi işgal mi ettireceğiz onu oyluyoruz" ifadesini kullandı. 

Özdağ, şunları kaydetti:

"Suriye’nin kuzeyinde Cerablus, Afrin, El Ban ve Aziz’den oluşan 12.000 km2 bir alanı TSK kontrol ediyor. Bu bölgede 2.2 milyon Suriyeli yaşıyor. Ayrıca Türk birliklerin olduğu ancak kontrolümüz altında olmayan İdlib’te 3.1 milyon Suriyeli yaşıyor. Idlib değişik terör örgütlerinin kontrolü altında. 2 sene önce Türkiye’nin yaptığı bir konteynır kent Rus hava kuvvetleri tarafından vuruldu. Rus bombaları düşünce öyle bir patlama oldu ki, bombalar ile izah etmek mümkün değildi. Meğer konteynır kentin altında Ahrar’ül Şam örgütünün cephaneliği varmış.

Özetle İdlib’te duruma bu kadar hakimiz. Öte yandan 1 milyon Suriyeliyi yollayacağız diye Erdoğan’ın açıkladığı proje 60-80-100 metrekarelik dairelerden oluşuyor. Daha yeni 5000 dairelik kompleksin temeli atıldı. İnşaat meşhur bir yardım kuruluşunun altkolu olan şirketlere verildi. 1 milyon kişinin dönmesi aslında hayal. Dönse bile terör ve uyuşturucu örgütlerinin kontrolünde bir bölgenin parçası olacaklar. Yine Türkiye bakmaya devam edecek. 1 milyon rakamı sadece algı. 

Sadece son 2 ayda 200 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi. 5 sene sonra Türkiye’den yollanacak Suriyeli kalmayacak çünkü hepsi Türk vatandaşı olacak. Hangi partiye oy verirseniz verin ancak atalarınızın kanı ile alınmış bu topraklardan bu kadar kolay vazgeçmeyin. Bu seçimde bir kişi seçmiyoruz. 13 milyon sığınmacıyı geri mi yollayacağız yoksa bakıp besleyerek ülkemizi işgal mi ettireceğiz onu oyluyoruz. Lütfen yanlış yapmayın ve bana güvenin. Hepsini vatanlarına hukuka uygun şekilde ve insani şartları sağlayarak yollayacağım. Bunun için Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin