Et ve Süt Kurumu önünde ucuz et kuyrukları uzamaya devam ediyor. Ramazan ayının son günleri yaklaşırken Et ve Süt Kurumu’nun önünde ucuz et kuyruğunda bekleyiş devam ederken, saatlerce bekleyen emekliler isyan ediyor. Emekli Ayşe Koç “Sabah saat 7 buçukta çıktım. Asgari ücretten daha düşük maaş alıyorum. Açlığın ne olduğunu biliyor musunuz? Bir şeylere ulaşamamanın ne olduğunu biliyor musunuz? Nerede kaldı onur. Aç karına onur olmuyor” diye tepkisini dile getirdi.

Bir kilo kıymanın market ve kasaplarda 300 liraya dayanması nedeniyle dar gelirli vatandaşlar Et ve Süt Kurumu’ndan bir kilo ucuz kıyma alabilmek için saatlerce kuyrukta beklemeye devam ediyor.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün girişindeki satış noktası önünde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Vatandaşlar, Et ve Süt Kurumu’ndan kıymayı 119 TL’den, kuşbaşıyı 129 TL’den alabilmek için sabahın erken saatlerinde kuyruğa giriyor.

'AÇLIĞIN NE OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?'

Emekli Ayşe Koç, saatlerdir kuyrukta beklediğini belirterek, “Hiçbirimiz zevkten gelip sabahın beşinde buralarda beklemiyoruz. Bize bunu yaşatanlar düşünsün. İnsanlar sahuru yapıyorlar. Geliyorlar burada sıraya giriyorlar. Alacakları bir kilo et, bir kilo kıyma. Sabah saat 7 buçukta çıktım. 24 sene bu devlete hizmet yaptım. Üniversite mezunuyum, aldığım ücreti söylersem dudağınız uçuklar. Asgari ücretten daha düşük maaş alıyorum. Açlığın ne olduğunu biliyor musunuz? Bir şeylere ulaşamamanın ne olduğunu biliyor musunuz? Bu insanlar evlerine belki ayda bir kilo kıymayı ya götürüyor ya götüremiyorlar. Nerede kaldı onur. Aç karına onur olmuyor” diye tepkisini dile getirdi.

'MAMAK’TAN GELİYORUM, BU BANA MÜSTAHAK DEĞİL'

Bir vatandaş da imalı bir şekilde “Çok iyi ucuz veriyor sağ olsun Recep Tayyip Erdoğan. Bundan iyi geçim olur mu? Bundan ucuzu olur mu? Vatandaş çok rahat, rahat ediyoruz bak. Yaşlıyız, iyi spor yapıyoruz kuyrukta, kaslarımız gelişiyor” diye konuştu.

Emekli olduğunu söyleyen bir başka kişi ise “Köylüye hizmeti götüreceksin. Yolu götüreceksin, ziraatçisini götüreceksin. Hepsini götüreceksin istihdam ettireceksin. Sen ülkenin başına geldiğinde 7 tane gübre fabrikasını satarsan, gübrenin tonunu 18 bin liraya alırsın. 25 bin liraya çiftçi mazot alırsa o tarlayı çiftçi ekemez. Mamak’tan geliyorum. Bu bana müstahak değil” dedi.

Başka bir vatandaş ise “Yazıklar olsun diyorum, başka da bir şey demiyorum. Halimize acıyorum, vatandaş hak ediyor mu? Yabancılar emekli maaşını alıyor, Avrupa’yı geziyor, biz emekli maaşıyla köye gidemiyoruz. Bunu herkes görsün, duysun da utansınlar” diye konuştu.

'SAHURDA GELİP SIRAYA GİRİYORLAR'

Sırada bekleyen bir kişi de “İki saati geçti sıradayım. Buraya gelen insanlar dar gelirli. Normal şartlarda kasaba gidip et almakta zorlanan insanlar. . Sahurda insanlar gelip sıraya giriyorlar. Kalırsa alıyorlar kalmazsa gidiyorlar” dedi.
"Çektiğimiz çile nedir"

70 yaşındaki bir kadın ise sabah saat 6’da sıraya girdiğini belirterek, “Çektiğimiz çile nedir? İnsanların çektiği çileyi anlatmak istiyoruz. Buna neden izin vermiyorlar, neden? Halk görmesin insanlar bir şey anlamasınlar diye” yakındı.

Kaynak:Karar