Tüm dünyada milyonlarca kişinin kullandığı Twitter uygulamasında bugün birçok kişi erişim sıkıntısı yaşıyor. Kullanıcılar ise Twitter'ın neden açılmadığı ve sayfayı yenilemediği hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Twitter'da yaşanan bu durumla ilgili bant daraltma iddialarında bulunuldu. Öte yandan TikTok'da da erişim sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Sosyal medyada yaşanan bu kısıtlamaya tepki gösteren İYİ Parti lideri Akşener, "Bu nasıl bir kötülük?" dedi.

Twitter'ı sıklıkla kullanan birçok kullanıcı bugün erişim sıkıntısı ile karşılaştı. Sorunun ne olduğunu anlamaya çalışan Twitter kullanıcıları, konu hakkında internette araştırma yapıyor. Kullanıcılar tweet gönderememe ya da akışı yenileyememe gibi sorunlar yaşıyor.

Konuyla ilgili henüz Twitter'dan resmi bir açıklama gelmezken erişim sorunu sonrası bant daraltma uygulaması yeniden gündem oldu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrası Twitter'da bant daraltma uygulaması yapıldığı iddia edildi.


Aynı sorunun TikTok'da da olduğu görüldü. Pek çok TikTok kullanıcısı hesabına erişemediğini duyurdu.

"GİZLEMEYE ÇALIŞTIĞINIZ HER ŞEYİ BİLİYORUZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da erişim sorunuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz" dedi.

"BU NASIL BİR KÖTÜLÜKTÜR?"

Twitter kısıtlamasına Kılıçdaroğlu’nun ardından bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu

@kilicdarogluk

Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz.

Meral Akşener

@meral_aksener

Depremzedelerin ihtiyaçlarının duyurulması için iletişim kurmak bu kadar hayati bir öneme sahipken; nasıl olur da bir kısıtlama getirirsiniz? Bu nasıl bir kötülüktür? Nasıl bir vicdansızlıktır? Siz kimden, neden korkuyorsunuz? Yazıklar olsun!

Twitter hesabından açıklama yapan Akşener, “Depremzedelerin ihtiyaçlarının duyurulması için iletişim kurmak bu kadar hayati bir öneme sahipken; nasıl olur da bir kısıtlama getirirsiniz? Bu nasıl bir kötülüktür? Nasıl bir vicdansızlıktır? Siz kimden, neden korkuyorsunuz? Yazıklar olsun!” dedi.

Selva Demiralp

@SelvaDemiralp

Sosyal medya ağı sayesinde canlar kurtuluyor. Hala enkaz altında olup hayatta olan canlarımız var. Aileleri/yakınları bu şekilde bilgiyi yayabiliyorlar. LÜTFEN yavaşlatmayın.


"SOSYAL MEDYA SAYESİNDE CANLAR KURTULUYOR"

Erişim sorununa Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp'den tepki geldi. Demiralp, "Sosyal medya ağı sayesinde canlar kurtuluyor. Hala enkaz altında olup hayatta olan canlarımız var. Aileleri/yakınları bu şekilde bilgiyi yayabiliyorlar. LÜTFEN yavaşlatmayın." ifadelerini kullandı.