Ankara'da vatandaş ucuza bir kilogram kıyma ya da kuşbaşı almak için soğukta saatlerce bekledi.

Derinleşen ekonomik kriz ile vatandaşın katlanan borç yüküne karşın, AKP iktidarı geçen yılki seçimlere “Türkiye’nin Yüzyılı olacak” sloganı ile girmişti. 2023’te Türkiye’nin Yüzyılı’nda vatandaşın payına uzayan kuyruklar ve hayat pahalılığı düştü. Vatandaşlar yılbaşı öncesi ucuz et alabilmek için karanlıkta saatlerce kuyrukta bekledi.  Ankara’daki tarihi Ulus Hali’nde başlatılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden faaliyete geçen Et ve Süt Kurumu (ESK) Ulus Satış Mağazası, ucuz et almak isteyen vatandaşlarının adeta akınına uğradı. Vatandaşlar yılbaşı öncesi saat 06.00’dan itibaren karanlığa ve soğuğa aldırış etmenden mağaza önünde beklemeye başladı, satış başlayana kadar 250 kişilik kuyruk oluştu.

GÖNÜLLÜ NUMARATÖR

Ankara Ulus’taki ESK mağazasında numaratör sistemi bulunmuyor. Her gün gönüllü bir vatandaş kuyrukta bekleyenlerin isimlerini bir kağıda yazıp numara veriyor. Vatandaşlar mağaza açıldıktan sonra numaralara göre mağazaya girip alışveriş yapabiliyor. Kıymanın kilogram fiyatının 199, kuşbaşı etin kilogram fiyatının ise 229 TL’den satıldığı mağazada her vatandaşın sadece birer kilo et ya da kıyma alma hakkı bulunuyor. ESK mağazaları da zamlardan nasibini aldı. 9 ay önce mart ayında bir kilogram kıyma 56 liradan satılıyordu.

Mahfi Eğilmez IMF'in Türkiye Tahminlerini Değerlendirdi:"Türkiye’de Ortalama Aylık Gelirin 39,5 Bin TL Olur mu" Mahfi Eğilmez IMF'in Türkiye Tahminlerini Değerlendirdi:"Türkiye’de Ortalama Aylık Gelirin 39,5 Bin TL Olur mu"

Sözcü'den Zekeriya Albayrak'ın haberine göre, ‘Eşimden habersiz geldim’

ET ve Süt Kurumu mağazası önünde kuyrukta bekleyen vatandaşlardan biri, SÖZCÜ muhabirinden fotoğrafının kullanılmamasını isedi. Muhabirin bu talebin nedenini sorduğunda aldığı yanıt ise yaşanan dramı gözler önüne serdi. “Rica ediyorum benim göründüğüm fotoğrafları kullanmayın” ifadelerini kullanan vatandaş, “Buraya eşimden habersiz geldim, çocuklarım aylardır et yemiyor” cümleleri ile Türkiye'deki çoğu dar gelirlinin yaşadığı durumu özetledi.