Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, hükümetin  İsrail’in  Gazze’de sürdürdüğü katliamlara karşı ev hanımlarının gösterdiği hassasiyeti bile göstermediğini belirterek, Türkiye limanlarından İsrail’e her gün silah yapımında kullanılacak malzemeler taşındığına dikkat çekti. İsrail’in Gazze’de işlediği katliamların durdurulması için yapılacak onca şey olmasına rağmen hükümetin bugüne kadar somut bir adım atmadığını vurgulayan Tekir, “Her gün onlarca bebeği ve çocuğu katledenleri sadece kınamak, sizin vicdanlarınızı nasıl teskin ediyor; hakikaten bunu bizim aklımız, havsalamız almıyor! Yapabileceğiniz onlarca şey varken; sadece kuru, yavan bildiriler yayınlamakla nasıl yetiniyorsunuz; pes doğrusu!” dedi.

TBMM’de Saadet-Gelecek Grup toplantısı dün yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki Anayasa tartışmalarını sert bir dille eleştirdi. İktidar tarafından Anayasa’nın hiçe sayıldığını dile getiren Tekir, “Zira Anayasa hiçe sayılıyor, kontrollü ve kasıtlı krizler çıkartılarak yeni Anayasa tartışmaları temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp gündeme sürülüyor” dedi.

Tekir, şunları kaydetti: “Bu kadar basit bir konunun dahi bir türlü çözüme kavuşturulmaması, nasıl büyük bir becerisizlikle karşı karşıya kaldığımızı göstermesi açısından ibretliktir. Buradan açıkça söylüyoruz; milletin derdi bizim derdimizdir. İnsanımızın gündemi ne ise; bizim gündemimiz de odur! Öyle bayatlamış senaryolarla, kurumlar arası göstermelik tartışmalarla, milletimizi bir kez daha oyalayabileceklerini sananlar yanılıyorlar! Zira artık bu çatı altında Saadet-Gelecek Grubu var! 2010 öncesinde biz bu tartışmaları çok gördük, sonuçta referandumla birçok değişiklik yapıldı.

Ardından yine yıllar boyunca benzer tartışmalara, krizlere şahit olduk. Dün çözüm diye getirdiklerinin, bugün problemin kendisi haline geldiği onlarca örnek var. Çünkü sorun yasalarda değil, yasalara uymayanlarda! Çünkü çözüm Anayasa’yı değiştirmekle değil, anlayışı ve zihniyeti değiştirmekle mümkün!

“RİYAD’DAN, GAZZELİ ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK TEK BİR SONUÇ ÇIKMADI!”

Riyad’da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında Gazzeli çocukların yüzünü güldürecek tek bir sonuç çıkmadığını vurgulayan Tekir, “Onlarca uçakla, yüzlerce araçla, binlerce kişiyle gittiğiniz Riyad’dan Gazzeli çocukların yüzünü güldürecek tek bir sonuç çıktı mı?” diye sordu.

“GAZZE’DE, DİRENİŞİN BEL KEMİĞİ OLAN HAMAS YOK SAYILDI!”

İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında Gazze’de direnişin bel kemiği olan HAMAS’ın yok sayıldığını belirten Tekir, “Nasıl olur da direnişin bel kemiği HAMAS’ı yok sayabilirsiniz? Nasıl olur da bu kadar lider bir araya gelip, sadece kınayıp, sadece bildiri yayınlayıp dağılır?” tepkisinde bulundu.

Metropol Araştırma'nın Son Anketinden Çıkan Çarpıcı sSonuç: AK Parti Zenginlerden mi Yoksullardan mı Yana? Metropol Araştırma'nın Son Anketinden Çıkan Çarpıcı sSonuç: AK Parti Zenginlerden mi Yoksullardan mı Yana?

“ADIYAMANLI DEPREMZEDENİN TEPKİSİNİ BİLE ORTAYA KOYAMADILAR!”

Adıyaman’da Gazze için düzenlenen kermese katılan 80 yaşındaki depremzede Hatice Saygı’nın terör devleti İsrail’e karşı tepkisini hatırlatan Tekir, şunları kaydetti: “Adıyaman’da Gazze için düzenlenen kermese katılan 80 yaşındaki depremzede Hatice Saygı’nın, Kürtçe; ‘Ey İsrail anlamıyor musun? Sen devlet değilsin! Eğer sen devlet olsaydın çocuklarla, kadınlarla, yaşlılarla savaşmazdın. Sen örgütsün! Sen çetesin! Biz varımızı yoğumuzu  Filistin’e yollayacağız’ diyerek, cebindekileri son kuruşuna kadar verişi; sizin yayınladığınız o bildiriden çok daha etkili ve kıymetlidir!

O bildiriyi yayınlamak yerine, Adıyamanlı Hatice Saygı’nın bu konuşmasını dünya kamuoyuna izletip, bu cümlelerin altına imza atsaydınız; emin olun çok daha büyük bir iş yapmış olurdunuz.”

“TÜRKİYE’NİN LİMANLARINDAN İSRAİL’E HER GÜN SİLAH YAPIMINDA KULLANILACAK MALZEMELER TAŞINIYOR!”

Türkiye’nin limanlarından her gün gemilerle İsrail’e sevkiyat yapılmasını da hükümetin Gazze konusunda yaşadığı çelişkiyi ortaya koyduğunu kaydeden Tekir, bu sevkiyatlarda barut ve çelik gibi silah yapımında kullanılacak malzemeler dahil akaryakıt ve gıda maddelerinin bulunduğunu bildirdi.

“EV HANIMLARININ GÖSTERDİĞİ HASSASİYETİ İKTİDAR GÖSTEREMİYOR!”

Ev hanımlarının alışveriş yaparken bunların ürünlerini almamak için gösterdiği hassasiyetin binde birini, iktidarın gösteremediğini dile getiren Tekir, “Öyle ki İsrail’e ihracatta Türkiye, 3. sırada yer alıyor. Vatandaş boykot ederken, bunlar ticaret hacimlerini katlamaya devam ediyor” dedi.

“ ANKARA’NIN GÜVENLİĞİ GAZZE’DEN GEÇİYOR!”

Ankara’nın güvenliğinin Gazze’den geçtiğinin altını çizen Tekir, konuşmasında şunları kaydetti: “Büyük İsrail Planı dahilinde etrafımız adım adım kuşatılırken nasıl bu kadar duyarsız kalınıyor, hakikaten anlamakta zorlanıyorum. Her gün onlarca bebeği ve çocuğu katledenleri sadece kınamak, sizin vicdanlarınızı nasıl teskin ediyor; hakikaten bunu bizim aklımız, havsalamız almıyor!

Yapabileceğiniz onlarca şey varken; sadece kuru, yavan bildiriler yayınlamakla nasıl yetiniyorsunuz; pes doğrusu! Ama herkes bilsin ki; biz bize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz! Tekrar ifade  ediyoruz, herkes duysun ki; Kudüs’ün doğusu da batısı da Filistinlilerindir! Altını çizerek bir kere daha ifade ediyorum, herkes artık anlasın ki; Gazze ne kadar güvende ise Ankara da işte ancak o kadar güvendedir.”

“5 BİN LİRALIK İKRAMİYEYİ, 150 BİN LİRALIK KREDİYİ BÜYÜK BİR MÜJDE OLARAK TAKDİM EDİYORLAR!”

Konuşmasında ekonomik verilere de değinen Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre halkın %33’ünün yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında yaşadığını belirtti. Açlık ve yoksulluk sınırı ile çalışanların gelirleri arasındaki makasın her geçen gün açıldığını dile getiren Tekir, “Bu şartlar altında; emeklilere sadece 5 bin liralık ikramiyeyi, evlenecek gençlere de 150 bin liralık krediyi büyük bir müjde olarak takdim edebiliyorlar” dedi.

Tekir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçmişte de işsizlik fonu adı altında bir fon oluşturuldu. Sonra öğrendik ki, bu fondan işsizlerden çok, işverenler istifade etmişler. Bugün de Aile ve Gençlik Fonundan söz ediliyor. Temennimiz, aile kurumunun güçlendirilmesi için ve gençlerimizin bir nebze de olsa nefes almasına vesile olacak şekilde kullanılır. Ancak 22 yıldır yanlış politikalar nedeniyle bozulan toplumsal ve ekonomik yapı, böyle küçük meblağlar bağışlanarak düzelebilir mi; çok zor! Zira veriler şunu açıkça göstermektedir ki; son 20 yılda evlenme oranları %20 düşerken, boşanma oranları % 47 artmıştır”

“EMEKLİLERE 5 BİN LİRA İKRAMİYEDE DAĞ FARE DOĞURDU!”

Çalışan emeklilerin 5 bin lira ikramiyeden mahrum bırakılmasına da tepki gösteren Tekir, bu konuda gündeme gelen tepkilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dikkate alınmadığını da hatırlatarak, “Tabiri caizse; “dağ, fare doğurdu” derler ya! Bu kez dağ, fare bile doğuramadı! İktidar, bir kez daha on binlerce vatandaşımızı günlerce oyaladıktan sonra, hiçbir yaraya merhem olmayacak bir adım atmıştır” dedi.

“HALKIN GÖZÜ KULAĞI SAADET-GELECEK GRUBU’NDA!”

Halkın gözü kulağının TBMM’de Saadet-Gelecek Grubu’nda olduğunu vurgulayan Tekir, vatandaşın derdini Meclis kürsüsünden haykırmaya devam edeceklerini söyledi. Tekir, “Herkes kendine yakışanı yapar! Herkes kendine yakıştırdığı sözü söyler. Onlar kendilerine yakışanı yapmaya devam etsin, biz bize yakışanı kararlılıkla yapmaya devam edelim. Herkes attığı ve atmadığı adımın hesabını verecektir! Biz atacağımız adımların ve atmamız gerekirken atmadığımız her bir adımın hesabını vereceğimizin bilincinde olarak; muhalefette bulunmanın sorumluluğunu bihakkın yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Milli Gazete /