Ortadoğu Yine Alarma Geçti İran İstemediği Bir Süreci Tetikleyebilir:''ABD Ortadoğu'da Ateşe Niye Benzin Döküyor?'' Ortadoğu Yine Alarma Geçti İran İstemediği Bir Süreci Tetikleyebilir:''ABD Ortadoğu'da Ateşe Niye Benzin Döküyor?''

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva Salı günü yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde masum kadın ve çocukları öldürerek Gazze'de “terörizmin eşdeğerini” işlediğini söyledi.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva İsrail'in  Gazze'de işlediği katliama sessiz kalmadı. Brezilyalı Başkan sosyal medya hesabından İsrail'e tepki gösterdi.

Lula da Silva paylaşımında, "İsrail'in çocuklara ve kadınlara yönelik tutumu terörle eşdeğerdir. Bunu adlandırmanın başka yolu yok." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL GAZZELİLERİ SINIR DIŞI ETMEK İSTİYOR"

İsrail uydurduğu bahanelere de değinen Da Silva, "Bir yerin çocuklarla dolu olduğunu biliyorsam, içeride bir canavar olsa bile sırf canavarı öldürmek istediğim için çocukları öldüremem. İsrail  Gazze Şeridi'ni işgal edip Filistinlileri sınır dışı etmek istiyor gibi görünüyor ve bu doğru ve adil değil." dedi.

Da Silva, "Filistinlilerin barış içinde yaşayabilmesi için" bir Filistin devletinin kurulması çağrısında bulundu.

Kaynak: Milli Gazete / Muhammed Özdemir