2024 ülkelerin internet hızları raporu yayımlandı. Şubat 2024 internet hızı verilerine göre Türkiye, mobilde dünya ortalamasının yüzde 26.4 altında. Ayrıca Türkiye, en yüksek hızın yüzde 86,9 altında hıza sahip. Mobilde 37,7 Mbps ile dünya 68'incisiyiz. Dünyanın en hızlı bağlantılara göre ise Katar mobilde 286,42 Mbps ile dünya birincisi. Biz bunun ancak yüzde 13,1'i kadar hıza sahibiniz.

Şubat 2024 itibarıyla yayımlanan ülkelerin internet hızlarına dair yeni rapor, Türkiye'nin internet hızı konusunda dünya sıralamasında gerilerde kaldığını ortaya koydu. SpeedTest Global Index'in detaylı verileri üzerinden yapılan değerlendirme, mobil ve sabit internet hızlarında Türkiye'nin dünya ortalamasının oldukça altında olduğunu gösteriyor.

T24 yazarı Füsun Sarp Nebil'in aktardığına göre, mobil internet hızında Türkiye, 37,7 Mbps ile dünya genelinde 68'inci sırada yer alıyor. Bu hız, dünya ortalamasının yüzde 26,4 altında. En yüksek mobil internet hızına sahip ülke olan Katar'ın 286,42 Mbps hızına kıyasla, Türkiye'nin hızı yalnızca yüzde 13,1'ine denk geliyor. Bu durum, Türkiye'yi mobil internet hızında dünyanın en kötü performans gösteren ülkeleri arasına sokuyor.

Bir Anlık Dalgınlıkla Hayatınızın Şokunu Yaşayabilirsiniz! Prof. Dr. Bilgin Metin'dan Çarpıcı Uyarılar Bir Anlık Dalgınlıkla Hayatınızın Şokunu Yaşayabilirsiniz! Prof. Dr. Bilgin Metin'dan Çarpıcı Uyarılar

SABİTTE DE DURUM KÖTÜ

Sabit internet hızında da durum farksız. Türkiye, 41,9 Mbps ortalama hızla dünya genelinde 111'inci sıraya yerleşiyor. Bu hız, dünya ortalamasının yüzde 54,6 altında. Sabit internette en hızlı bağlantıya sahip olan Singapur, 286,66 Mbps ile zirvede yer alırken, Türkiye bu hızın yalnızca yüzde 14,6'sına sahip.