Ekonomik Kriz İflasları Artırdı Borçlar Ödenemiyor Ekonomik Kriz İflasları Artırdı Borçlar Ödenemiyor

TİGEM’in 2017 yılında  AK Parti  Iğdır eski milletvekili Nurettin Aras’ın oğluna kiraya verdiği 11 bin dekar arazi ile ilgili büyük bir skandal patlak verdi. Araziyi 5 yıllığına kiralayan Nurettin Aras’ın oğluna ait Iğdır İplik, konkordato ilan ettiğini gerekçe göstererek, 2 yıldır kira bedelini ödemediği gibi TİGEM’in teslim ettiği 11 bin borudan 9 bin 700’ü de kayıp! Eski milletvekilinin oğlu 1,5 yıldır da araziyi TİGEM’e teslim etmezken konu mahkemeye taşındı. TİGEM’in milyonlarca lira zarara uğradığı arazi kiralama skandalının duyulmaması için de bütün süreç gizlilikle yürütülüyor.

KAZIMKARABEKİR TARIM İŞLETMESİNİN 11 BİN DEKAR ALANI 6 YIL ÖNCE ESKİ MİLLETVEKİLİNİN OĞLUNA KİRAYA VERİLMİŞTİ!

TİGEM’in Iğdır’da bulunan Kazımkarabekir Tarım İşletmesi’nin 11 bin dekar alanı, 2017 yılında 5 yıllığına Ak Parti Iğdır eski Milletvekili Nurettin Aras’ın oğlu Fatih Aras tarafından kiralanmıştı. Fatih Aras’ın şirketi Iğdır İplik, kiralanan arazi ile ilgili taahhütlerini yerine getirmediği gibi 2022 yılında teslim edilmesi gereken araziyi TİGEM’e teslim etmedi. TİGEM’in ihtarname göndermesine rağmen Fatih Aras’ın araziden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı. TİGEM’in araziyi boşaltmak için yaptığı girişimlerde yerel siyasetçilerin devreye girmesi üzerine engellendi.

FAKIBABA’NIN BAKANLIĞI DÖNEMİNDE KİRALANMIŞTI!

Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Bakanlığı döneminde, dönemin TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı tarafından kiraya verilen Kazımkarabekir Tarım İşletmesindeki 11 bin dekar tarım arazisi ile ilgili tam bir keşmekeşlik yaşanıyor. 2017 yılında 5 yıllığına 11 bin dekar tarım arazisinin AK Parti Iğdır eski Milletvekili Nurettin Aras’ın oğluna verilmesi dikkat çekerken, araziyi kiralayan Iğdır İplik A.Ş’nin hiçbir taahhüdünü yerine getirmediği gibi 2022 yılında da araziyi TİGEM’e devretmediği ortaya çıktı.

KONKORDATO İLAN EDEREK KİRAYI BİLE ÖDEMEDİ!

Pandemi döneminde konkordato ilan eden Iğdır İplik’in, bunu gerekçe göstererek, yaklaşık 2 yıldır kira ödemediği ve bu gerekçe ile de TİGEM arazisinden çıkmadığı kaydediliyor. TİGEM tarafından Iğdır İplik’e araziyi boşaltması için gönderilen ihtarnameden de bir sonuç alınamadığı bunun üzerine konun mahkemeye taşındığı vurgulanıyor.

9 BİN 300 BORU KAYIP!

Kiraya verilen arazinin sulanması için TİGEM tarafından Iğdır İplik’e verilen 11 bin borudan, 1700’ünün geri teslim edildiği ancak geri kalan 9 bin 300 borunun ise çalındığı gerekçe gösterilerek TİGEM’e teslim edilmediği iddia ediliyor. Sadece teslim edilmeyen 9 bin 300 borunun bugünkü parasal değerinin 2 milyon lira ettiğine dikkat çekiliyor.

TİGEM’İN ZARARI BÜYÜK!

TİGEM, yaklaşık 1,5 yıldır araziyi teslim alamadığı için uğradığı zararın yanında, kira bedellerinin ödenmemesi ve su borularının kaybolmasından dolayı büyük bir zarara uğradı.

TİGEM OLAYIN DUYULMAMASI İÇİN BÜTÜN SÜRECİ GİZLİ YÜRÜTÜYOR!

TİGEM’in Kazımkarabekir İşletmesinde Ak Parti eski milletvekilinin oğlu ile yaşadığı kiralama skandalının kamuoyu tarafından duyulmaması için bütün süreci gizli bir şekilde yürüttüğü ifade edilirken, yerel seçimler öncesinde bu skandalın hem bölgede hem de ülke genelinde gelecek tepkilerden çekinildiği kaydediliyor.

Kaynak: Milli Gazete / Sadettin İnan