Her yıl ağustos sonu ile eylül ayı içerisinde yapılan Teknofest bu yıl hava koşulları uygun olmamasına karşın nisan ayında yapıldı. İktidarın seçim kampanyasını savunma sanayisi üzerine kurmasıyla birlikte festivalin seçim ayarlı zamanlanması iddiaları gündeme geldi.

Bu yıl altıncısı düzenlenen teknoloji festivali Teknofest her yıl ağustos sonu ile eylül ayı içinde yapılırken bu yıl nisan ayında yapıldı. Türkiye’nin havacılık ve savunma sanayiinde ürettiği teknolojilerin sergilendiği, özellikle insansız hava araçlarının gösteri yaptığı festivalin birden bire, hava koşulları uygun olmamasına rağmen nisan ayına alınması dikkati çekti.

Gazete Pencere'nin yer verdiği habere göre, iktidarın seçim kampanyasını savunma sanayi üzerine kurduğu da düşünüldüğünde festivalin seçim ayarlı zamanlaması iddialarını gündeme taşıdı.

Festival ile birlikte AK Parti hem kampanyasının omurgasını oluşturan savunma sanayi yatırımlarını konuşma fırsatı buldu hem de yatırımlara destek ilan etmesine rağmen bu alanda muhalefete yüklenme şansını yakaladı.

'İHA-SİHA' TARTIŞMASI

Seçim meydanlarında hem Kemal Kılıçdaroğlu, hem Mansur Yavaş hem de Ekrem İmamoğlu, teknoloji ağırlıklı savunma sanayi yatırımlarını destekleyeceklerini duyuruyor. Bunun AK Parti’nin malı olmadığını, devletin projesi olduğunu anlatmaya gayret ediyor. Hükümetse iktidarın değişmesi halinde yatırımların duracağı propagandasını yapıyor. Örnek Vahit Kirişçi’den. Tarım Orman ve Köyişleri Bakanı Vahit Kirişçi, “İktidar değişirse İHA’lar, SİHA’lar hangarlara kilitlenecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir mitinginde muhalefetin yetkiyi alması durumunda İHA’ların, SİHA’ların kanatlarını kıracağını söyledi.