Saadet Partisi TBMM Grup Toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Filistin meselesine yönelik açıklamalarında  Gazze’nin insansızlaştırılmasına sert sözlerle karşı çıktı. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da İslam ülkelerine İsrail'in bölgede izole edilmesi çağrısında bulundu. Gazze için  Mısır’a giden Saadet TBMM Heyeti üyeleri de yaşadıklarını kürsüden anlattı.

“FİLİSTİNLİ MAZLUMLARIN YANINDA OLDUĞUMUZU HAYKIRIYORUZ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Saadet-Gelecek Grubu olarak, hem ülkemizin problemlerine dair çözüm tekliflerimizi kamuoyu ile paylaşmak hem de herkesin sustuğu bir dönemde Filistinli mazlumların yanında olduğumuzu haykırmak için buradayız” diyerek başladığı konuşmasında, “Mısır’a giden, Kahire’ye giden arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Görüyoruz ki, yıllardır Gazze’yi adeta bir açık hava hapishanesine dönüştürenler, bu sessizlikten aldıkları güçle şimdi tamamen yok etmek için harekete geçtiler. Hakikaten karşılaştığımız manzaranın bugüne münhasır olmadığını İfade etmek istiyoruz. Her yıl kaç kişi katledilmiş. BM raporlarına göre 2010’da 1659, 2011’de 2 bin 260, 2014’te 19 bin 860, 2017’de 8 bin 526, 2019’da 15 bin 628, şimdilik ise 10 binden fazla Filistinli katledildi. Saadet-Gelecek Grubu olarak, ilk günden itibaren zulme karşı sesimizi yükselttik, mazlumların yanında saf tuttuk; bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN MİLLETVEKİLLERİ GAZZE’YE GİRMEK İSTİYOR AMA GİREMİYORLAR”

Karamollaoğlu’nun, Filistin meselesine ayırdığı konuşmasının satır başları ise şu şekilde:

“Gazze için yola çıkan milletvekili arkadaşlarımız Mısır’da temaslarda bulundular, Gazze’ye girebilmek için çok uğraştılar. Maalesef mümkün olmadı. Nasıl bir işgal ile karşı karşıya bulunduğumuzun en net fotoğrafıdır bu aslında: Türkiye’nin milletvekilleri, Gazze’ye girmek istiyor ama giremiyor! ABD, İngiltere, Almanya ve diğer ülkelerin başkanları, başbakan ve bakanları Tel Aviv’e gidiyor ama bizler Gazze’ye bile gidemiyoruz! İşte Batı’nın iki yüzlülüğü! İşte İslam ülkelerinin acizliği! Hepsi birleşince, bir halk göz göre göre işte böyle soykırıma uğruyor! Yere batsın sizin insan hakları ve demokrasi söyleminiz! Yere batsın sizin normalleşme süreçleriniz! Yere batsın sizin reel-politiğiniz!

“ÇÖZÜM OLARAK SUNULAN, GAZZE’Yİ İSRAİL’E TESLİM ETMEK”

Gazze insansızlaştırılmak isteniyor. Ama nasıl? Filistinlileri vatanlarını terke zorlayarak! Bir aydır kılı bile kıpırdamayanların buldukları çözüm bu! Çözüm diye sundukları şey; Gazze’yi tamamen İsrail’e teslim etmek! Bunların çözümü; yüz binlerce insanı mülteci olarak vatanlarını terk etmeye zorlamak! Bir türlü akıllanmadınız! Yetmedi mi milyonlarca insanın evini, barkını terk etmesi! Hiç mi ders çıkarmadınız Irak’tan, Afganistan’dan, Suriye’den! Bu adım, sadece Büyük İsrail Projesi çerçevesinde atılan bir adımdır; hiç mi anlamadınız! Hem sivil dediğiniz kimler? Vatanlarını korumaya çalışan, tüm Müslümanlar adına Mescid-i Aksa’ya sahip çıkanları nasıl adlandıracaksınız peki? Birileri gibi terörist mi diyeceksiniz, yoksa birileri gibi silahlı unsurlar olarak mı adlandıracaksınız? Herkes bilsin ki, buna ne yazık ki ülkemizin iktidarını da dahil ediyorum; Gazze Filistin’indir! Kudüs’ün doğusu da batısı da Filistinlilerindir!

“BİZİM İÇİN GAZZE’Yİ BOŞALTMAK İFADESİ ‘TEKLİF DAHİ EDİLEMEZ”

1897’yi ve 1917’yi bilmeyenler, 1948’de bir emrivaki ile İsrail’in kuruluşunu ve 1967’de yaşananları anlayamadılar. Sandılar ki İsrail, duracak! Sandılar ki İsrail, bugüne kadar uyguladığı zulme son verecek! 1948’i ve 1967’yi unutanlar, bugün kalkmışlar çözüm diye Gazze’yi boşaltmayı konuşuyorlar! BOP tıkır tıkır işlesin demek neyse; bu adım da işte odur! Bizim açımızdan teklif dahi edilemez, gündeme dahi getirilemez bir konudur bu! Bunu teklif etmek ihanettir, bu teklif karşısında acaba diye düşünmek gaflettir! Bu; Kıbrıs’tan vazgeçelim, Mavi Vatan iddialarımızdan vazgeçelim, İsrail’i daha da büyütelim, coğrafyamızda onulmaz yaralar açalım, Mescid-i Aksa’yı sahipsiz bırakalım demektir.

Her Taşın Altından Siyonizm Çıkıyor: Çirkeflikte Sınır Tanımıyorlar Her Taşın Altından Siyonizm Çıkıyor: Çirkeflikte Sınır Tanımıyorlar

“İSLAM ÜLKELERİ YÖNETİCİLERİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ”

Gazze bugün bu haldeyse, İslam ülkelerinin yöneticilerinin sorumluluklarını yerine getirmeyişindendir. Eğer bir avuç Siyonist dünyayı böylesine pervasızca ateşe verebiliyorsa, İslam ülkelerinin yönetiminde bulunanların, kendi ülkelerini güçlendirecek politikaları uygulamamasından kaynaklanmaktadır. Eğer bugün Filistin meselesinde kör, sağır ve dilsiz taklidi yapılıyorsa; bilinmelidir ki zamanında atılması gereken adımların atılmayışındandır.

“ HAMAS MÜCAHİTLERİNE TBMM’DEN SELAM GÖNDERİYORUZ”

Biz dün ne dediysek bugün de aynı şeyleri söylüyoruz, dün nerede duruyorsak bugün de kararlı bir şekilde aynı yerde duruyoruz. İsrail’in güvenliğini tesis edecek her bir adıma dün olduğu gibi bugün de karşı çıkıyoruz. Sivillerin tahliyesi adı altında Gazze’nin insansızlaştırılmasını kabul etmiyoruz! Vatanlarına sahip çıkan ve Müslümanların onurunu kurtaran HAMAS’ın mücahitlerine, benzer mücadeleyi bir asır önce yürüten Gazi Meclisimizin çatısı altından selam ve dualarımızı gönderiyoruz. Saadet-Gelecek Grubu olarak, ‘Özgür Filistin’ için haykırmaya devam edeceğiz! İsrail ve ABD’nin bölgemizde yürüttüğü ve adım adım ülkemizi kuşatan politikalarına karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz!

“AND OLSUN Kİ, GAZZE’Yİ SİYONİSTLERİN EMELLERİNE TERK ETMEYECEĞİZ”

And olsun ki, Gazze’yi Siyonistlerin emellerine terk etmeyeceğiz! Mazlumları asla sahipsiz bırakmayacağız. And olsun ki, emperyalizmin ve Siyonizm’in tuzaklarını boşa çıkaracağız! And olsun ki, herkes sussa biz susmayacağız! Herkes bu davadan vazgeçse de bizler kesinlikle vazgeçmeyeceğiz!”