Özbekistan'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde konuşan Erdoğan, "İsrail insanlığa dair tüm değerleri çiğniyor. İsrail tarafından acımasızca öldürülen 11 bine yakın Gazzelinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor" şeklinde konuştu. Ateşkes için girişimlerinin sürdüğüne dikkat çeken Erdoğan Batılı ülkelerin İsrail'in katliamına uzaktan baktığına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi için Özbekistan'a gitmişti. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in ev sahipliğinde düzenlenen zirve öncesi liderler, aile fotoğrafı için bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda İsrail'in Gazze saldırısına ilişkin batılı ülkelerin İsrail'in katliamını uzaktan izlediğini dile getirdi. Erdoğan, 15 Kasım'da İstanbul'da Gazze için uluslararası bir toplantı düzenleneceğini de açıkladı.

yeni-proje-15.jpg

LİDERLERDEN AİLE FOTOĞRAFI

Burada çekilen aile fotoğrafında Erdoğan ve Mirziyoyev'in yanı sıra İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Pakistan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov yer aldı.

yeni-proje-17.jpg

Aile fotoğrafının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

'İSRAİL BATILI ÜLKELERİN TAM DESTEĞİNİ ALDI'

Enerji ve gıda fiyatlarındaki aşırı yükselişin tetiklediği enflasyon son 60-70 yılın zirvesine çıkarak sıkıntıları daha da arttırdı. İşgal edilmiş Filistin topraklarındaki işgal hepimizin yüreğini yaraladı. 34. günü geride bıraktık. İsrail tarafından acımasızca öldürülen 11 bine yakın insanların yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Batılı ülkelerin tam desteğini alan İsrail hükümeti insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğneyerek sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor.

Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi

İnsani ateşkesin sağlanması ve çatışmaların yayılmasının engellenmesi için diplomatik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

'BÖLGEYE İNSANİ YARDIM ULAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Gelişmeler, Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmemiz gerektiğini bir kez daha bize göstermektedir. Bölgeye insani yardım ulaştırmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini gönderdik.

İSTANBUL'DA DEVLET BAŞKANLARI İLE TOPLANTI

15 Kasım tarihinde İstanbul'da devlet başkanları eşleri katılımıyla uluslararası bir toplantı gerçekleştirilecek. Gazzeli kardeşlerimiz için güçlü bir dayanışma sergilenecek. 11 bin çocuk, kadın öldürüldü, dünya sessiz. Başta ABD, Batı, hep birlikte sessizler.

'SESİMİZİ NE ZAMAN YÜKSELTECEĞİZ?'

Müslümanlar olarak sesimizi bugün yükseltmeyeceksek, ne zaman yükselteceğiz?Bölgeye insani yardım ulaştırmak için çalışıyoruz. Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmeliyiz.

'KIBRIS TÜRKLERİNİN SESLERİNİ DUYURMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU'

Karabağ'da 30 yılı aşkın süre devam eden işgalin tamamen sona ermesiyle birlikte, bölgemizde kalıcı barışa bir adım daha yaklaştığımızı görüyoruz. Gayri hukuku uygulamalarla, haksız bir şekilde baskı ve izolasyon altında tutulan Kıbrıs Türklerinin seslerini duyurmak hepimizin sorumluluğudur.