İçişleri Bakanı Soylu'nun randevu vermediği eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, pasaportuna Borsa İstanbul'dan istifa ettiğinde el konulduğunu söyledi. Atilla, Borsa Genel Müdürü olduğu tarihlerde SPK başkanı olan A. Fuat Taşkesenlkioğlu’nun kardeşi ve AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun ortaya çıkan servet iddialarıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: Üst düzey bankacı, geliriyle en fazla evini, yazlığını, arabasını alabilir. Daha fazla malı olamaz.

Yurt dışına çıkmak isterken havaalanında durdurulan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun randevu vermediği Atilla, pasaportuna el konulma hikayesini anlattı.

ABD'de İran'a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle yargılanıp 28 ay tutuklu kalan, infazının ardından ise Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, ailesiyle yurt dışına çıkmak isterken havaalanında durdurulması ve pasaportuna el konulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Halk TV'den Serpil Yılmaz'a konuşan Atilla, “Pasaportuma Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’nden istifa ettiğim 5 Mart 2021 tarihinde el konulduğunu öğrendim” dedi.

'BU KADAR MALI OLMASI NORMAL DEĞİL'

Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürü olduğu tarihlerde SPK başkanı olan A.Fuat Taşkesenlkioğlu’nun kardeşi ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanma davasında ortaya çıkan servet iddialarıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Doğru mu bilemem. Ancak bir üst düzey bankacı, geliriyle en fazla en fazla evini, yazlığını, arabasını alabilir. Daha fazla malı olamaz. Daha fazla malı varsa, devlet memurluğu yapmaz."

Kaynak: Karar