14 Mayıs seçimlerine 2 gün kaldı. Türkiye bu seçimlere odaklanmışken kamuoyu araştırma şirketleri edindikleri verileri paylaşmaya devam ediyor. ORC Araştırma'nın paylaştığı verilere göre Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu ve ilk turda kazandığı görülüyor.

Türkiye'nin kaderini belirleyecek seçimlere sadece 2 gün kaldı. Artık seçime doğru son saatlere girilmişken siyaset sahnesindeki yeni gelişmeler dengeleri de değiştiriyor. Kamuoyunun nabzını ölçen araştırma şirketleri son çalışmalarını da paylaşıyor. Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle gözler seçmenlerin tercihine çevrildi.

SEÇİM İLK TURDA BİTİYOR

ORC Araştırma, 10-11 Mayıs'ta gerçekleştirdiği ankette Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceğini ortaya koydu. Araştırma 28 ilde 3920 katılımcı ile yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirildi.

Araştırma sonucundaki verilere göre Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 51,7 alırken Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 44,2 oldu.

Ata İttifakı adayı Sinan Oğan yüzde 2,8 ve adaylıktan çekilen Muharrem İnce'nin oyu ise yüzde 1,3'te kaldı.

kapak.jpg

AK PARTİ BİRİNCİ SIRADA

ORC, yaptığı aynı araştırmada seçmenlere Genel Seçim'de oy tercihleri de sordu. Seçmenlerin verdiği yanıtlara göre AK Parti yüzde 34,5, CHP yüzde 28,4, İYİ Parti yüzde 13,7, Yeşil Sol Parti yüzde 10,6, MHP yüzde 7,3 alırken diğer partilere verilen oyların toplamı da yüzde 5,5 oldu.

kapak-001.jpg