Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) Genel Sekreteri Ahmed Nadeem, İsrail'in her zaman medyayı ve anlatıyı kontrol etmeye çalıştığını ancak bu sefer başaramayacağını söyledi. Nadeem, işgalci İsrail'in yaptığı manipülasyonlar ve medyanın rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Para Aduma’ Nedir... İsrail Neye Hazırlanıyor... Altından Tapınak Çıktı, Kızıl Düve ve Kızıl İnekler, Kutsal Savaş ‘Para Aduma’ Nedir... İsrail Neye Hazırlanıyor... Altından Tapınak Çıktı, Kızıl Düve ve Kızıl İnekler, Kutsal Savaş

Gazze'de olup bitenlerin oldukça "üzücü" olduğunu söyleyen Nadeem, "Gazze'de yapılanlar son derece insanlıkdışı ama bence bu sefer olan şey, (İsraillilerin) anlatıyı kontrol edememeleridir. Herkes ne olup bittiğini biliyor. Gerçek, insanların ulaşabildiği diğer medya kanalları aracılığıyla çok açık" ifadelerini kullandı. Nadeem, "Medya kuruluşları olarak güçlü olmalıyız, gerçeğin peşinden gitmeliyiz ve insanlara gerçeği açıklamalıyız" diye konuştu.

Bugün herkesin istediği habere kolaylıkla ulaşabildiğini hatırlatan Nadeem, medyanın gerçeğin ne olduğuna dair yol gösterici rolü oynamasının ve doğru ile yanlış bilginin birbirinden ayrılmasının önemli olduğunu söyledi.

“BU KEZ İŞE YARAMAYACAK”

ABU Genel Sekreteri Nadeem, başta Türkiye olmak üzere, Asya'daki medya kuruluşlarının ve haber ajanslarının Gazze'de olanlar konusunda son derece iyi iş çıkardığını belirtti.

İsrail'in medya manipülasyonlarına dikkati çeken Nadeem, "İsrail her zaman medyayı ve anlatıyı kontrol etmeye çalışır, ama bu sefer işe yaramayacak. Çünkü bu defa herkes gerçeğin ne olduğunu biliyor. Gerçek sosyal medya ve diğer platformlar aracılığıyla her zaman etrafımızda. Bu kez anlatı değişmeyecek" dedi.

Nadeem, gerçeklerin halka ulaştırılmasının yapılacak en iyi faaliyet olduğunu ve medyanın da bu ilkeye bağlı işlemesi gerektiğini kaydetti. Yapay zekanın medyadaki rolüne de değinen Nadeem, yapay zekayı yanlışlarına alet eden ve çok fazla yanlış bilgi üreten insanların varlığına karşın bu yeni aracın doğru şekilde kullanılmasının mümkün olduğunu, herkesin bu konuda kendisini eğitmesi gerektiğini ifade etti.

İSRAİL ORDUSU YİNE KURGU YAPTI

Bu arada İsrail'in, Gazze'deki Kemal Advan Hastanesinde silahlı 70 HAMAS’lının esir alındığı yönünde servis ettiği görüntülerde yer alan çelişkiler ordunun yine "silahlarıyla teslim olan terörist (!) kurgusu" yapmaya çalıştığı şeklinde yorumlandı.

İsrail ordusu X sosyal medya platformundan paylaştığı mesajında, İsrail işgal güçlerinin Kemal Advan Hastanesi içindeki Filistinli direnişçileri esir aldığını iddia ettiği bir görüntü yayınladı. Ordunun paylaşımında, "70'in üzerinde terörist (!) ellerinde silahlarla hastaneden çıktı. Teröristler daha detaylı sorgulanmak üzere sahadaki sorgu görevlilerine nakledildi" ifadelerine yer verildi.

Görüntülerde, elleri yukarıda teslim olmuş şekilde İsrail güçlerinin önünde yürüyen onlarca silahsız kişi dikkati çekti. Görüntülerin devamında ise bu kişilerden üst kıyafetleri çıkarılmış 4 kişinin bazı sağlık malzemelerini, copları ve silahları askerlerin önüne bıraktığı görüldü. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'nin X sosyal medya platformundan Arapça paylaştığı mesajında yer verdiği fotoğrafta bu kez aynı kişilerin "ellerinde silahlar" olduğu görüldü. Ordu tarafından yayınlanan videoda, esir alınan kişilerin silahlı olmaması fotoğrafta esirlerin ellerine silah tutuşturulduktan sonra çekildiği izlenimi vermesi İsrail güçlerinin yine "silahlarıyla teslim olan terörist kurgusu" yapmaya çalıştığı yorumlarına neden oldu.

Kaynak: Milli Gazete