Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin, selefi eski Bakan Bekir Pakdemirli'nin göreve getirdiği ve halen birlikte çalıştığı genel müdürler dahil çok sayıda üst düzey bürokratla ilgili soruşturma izni verdiği belirtildi. Kirişçi'nin oluru ile haklarında suç duyurusunda bulunulan bürokratlar arasında halen görevini sürdüren Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım ile TİGEM'in mevcut ve eski yöneticileri ile üst düzey bürokratlar yer alıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, selefi ve tartışmalı bir görev dönemi geçiren eski Bakan Bekir Pakdemirli'nin göreve getirdiği ve halen birlikte çalıştığı genel müdürler dahil çok sayıda üst düzey bürokratla ilgili soruşturma izni verdi.

Bakan Vahit Kirişçi'nin oluru ile haklarında suç duyurusunda bulunulan bürokratlar arasında halen görevini sürdüren Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım ile TİGEM'in mevcut ve eski yöneticileri ile üst düzey bürokratlar yer alıyor.

SUÇ DUYURUSU ANKARA BAŞSAVCILIĞI'NA OCAKTA ULAŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ocak ayında ulaştırılan suç duyurusunda üst düzey bürokratların yargı kararlarını etkisiz kılma, personele psikolojik taciz (mobbing) uygulama ve yargı merciilerine yanıltıcı bilgi verme gibi suçları işledikleri iddia edildi. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre suç duyurusu TİGEM eski Genel Müdürü Ayşin Işıkgece'nin genel müdürlüğü döneminde görevden alınan TİGEM Daire Başkanları Ergün Erol ile Mehmet Çeter'in başvurusuyla başladı.

İki daire başkanı, kendilerini hukuksuz bir şekilde görevden aldıkları ve lehlerine olan mahkeme kararlarını uygulamadıkları gerekçesiyle dönemin TİGEM genel müdür, genel müdür yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma yapılması talebiyle Bakanlığın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına başvurdu.

SKANDAL İÇ HESAPLAŞMANIN PERDE ARKASI!

TİGEM eski Genel Müdürü Ayşin Işıkgece’nin genel müdürlüğü döneminde görevden alınan TİGEM Daire başkanları Ergün Erol ile Mehmet Çeter, kendilerinin hukuksuz bir şekilde görevden alındıkları ve mahkeme kararlarını da uygulamadıkları gerekçesiyle dönemin TİGEM Genel Müdür, genel müdür yardımcıları ve TİGEM Yönetim Kurulu üyeleri hakkında soruşturma yapılması talebiyle Tarım ve Orman Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na başvuruda bulundu.  

BELGELİ YOLSUZLUKLARLA İLGİLİ HİÇBİR İŞLEM YAPMAYAN BAKANLIK, İKİ DAİRE BAŞKANI İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

Yapılan başvuru üzerine Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Bakan Kirişci’den halen görevde bulunan ve görevlerinden ayrılan TİGEM genel müdür, genel müdür yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun çerçevesinde inceleme talebinde bulundu. Kirişci, 12 Aralık 2022’de Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na ön inceleme yetkisi verdi.

TİGEM’DE 8 ÜST DÜZEY BÜROKRAT, BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTEMEDİKLERİ İKİ DAİRE BAŞKANINI GÖREVDEN ALDIKLARI İÇİN SUÇLU BULUNDU!

Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Bakan Kirişci’den aldığı soruşturma izni ile yaptığı incelemede; TİGEM eski Yönetim Kurulu başkan ve genel müdürlerinden Ayşe Ayşin Işıkgece, Sait Kocabay, yönetim kurulu üyeleri Bekir Karacabey, Yener Yıldırım, Müslüm Beyazgül, genel müdür yardımcıları Ertuğrul Anbar, Ali Osman Kıyak ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ayfer Erdem’i suçlu bularak Bakan Kirişci’den haklarında soruşturma izni verilmesini talep etti. Kirişci de 4 Ocak’ta soruşturma iznini vererek, söz konusu yöneticiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

'MOBBİNG, PSİKOLOJİK TACİZ, YARGI KARARLARINI ETKİSİZ KILMA...'

Başkanlık, Bakan Kirişçi'den suçlanan bürokratlar hakkında inceleme talebinde bulundu. Kirişçi, 12 Aralık 2022'de ön inceleme yetkisi verdi. Yetkiyi alan Teftiş Başkanlığı, yaptığı incelemede TİGEM eski Yönetim Kurulu Başkan ve Genel Müdürlerinden Ayşe Ayşin Işıkgece, Sait Kocabay, yönetim kurulu üyeleri Bekir Karacabey, Yener Yıldırım, Müslüm Beyazgül, Genel Müdür Yardımcıları Ertuğrul Anbar, Ali Osman Kıyak ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ayfer Erdem'i suçlu bularak Bakan Kirişçi'den haklarında soruşturma izni verilmesini talep etti. Kirişçi'nin 4 Ocak'ta soruşturma iznini vermesiyle, söz konusu yöneticiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunda, bu yöneticilerin personele hakkaniyet ve eşitlik içerisinde davranılmaması, yargı kararlarının etkisiz kılınması, psikolojik taciz (mobbing) ve yargı mercilerine yanıltıcı bilgi verilmesi gibi ağır suçlarla suçlanması dikkat çekti.

ET VE SÜTTE YAŞANAN KRİZE POLİTİKA ÜRETMEK YERİNE KOLTUK KAVGASINA DÜŞTÜLER!  

Türkiye, özellikle son dönemde et ve sütte büyük bir kriz yaşarken, Tarım Bakanlığı’nın asıl bu sorunlara odaklanarak üretime yönelik politika belirlemesi gerekirken, asli görevini bir tarafa bırakarak, bütün enerjisini iç hesaplaşmada kullanması, 85 milyonun gıda güvenliğinin de nasıl tehlikeye atıldığını gözler önüne seriyor.

Kaynak:Karar