Yeni yıl yaklaşırken asgari ücretliler başta olmak üzere milyonlarca vatandaş asgari ücrete yapılacak zammı merakla bekliyor. Bu noktada SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete dair flaş bilgiler paylaştı. Erdursun net tarihi ve ücreti açıkladı. İşte yeni asgari ücret ve açıklanacağı tarih.

22 Yılda Enflasyon Uçtu, Fiyatlar Uçtu, Maaşlar Pul Oldu 22 Yılda Enflasyon Uçtu, Fiyatlar Uçtu, Maaşlar Pul Oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını bu hafta yapacak ve yeni asgari ücreti duyuracak. İlk iki toplantıda kesin bir rakam belirlenmediği için, üçüncü toplantının sonucu merakla bekleniyor.

TEK SEFERLİK ZAM YAPILACAĞI AÇIKLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda sadece bir kere zam yapılacağını açıklamıştı. Bu yüzden, yeni yılda ücretlerin yüksek bir rakam olacağı tahmin ediliyor.

MİLYONLAR ASGARİ ÜCRETE ODAKLANDI

Yeni yılda maaşlara ne kadar zam yapılacağı, birçok çalışanın ilgisini çekiyor. Vatandaşlar, asgari ücretin ne kadar olacağını öğrenmek istiyor. Bu konuda bazı uzmanlar, enflasyona göre hesaplamalarını paylaşıyor. Bu uzmanlardan biri de SGK Uzmanı Özgür Erdursun. Özgür Erdursun, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada, asgari ücretin net tarihini ve miktarını bildirdi. Erdursun’un sözleri gündem oldu.

"YÜZDE 47'DEN FAZLA"

Erdursun ilk olarak kıdem tazminatına ilişkin detayları aktardı. Erdursun yeni yılda kıdem tazminatlarının da artacağının altını çizerken, “Devlet memurlarının aylıklarına yapılan zam oranıyla beraber kıdem tazminatı da değişecek. Bu nedenle Aralıkta değil de ocak ayında emeklilik için müracaatta bulunanlar kıdem tazminatlarında Yaklaşık yüzde 47 daha fazla alacaklar.” dedi.

Erdursun, asgari ücretin yılın son iş günü olan Cuma günü açıklanacağını vurguladı. Erdursun, “Cuma günü açıklanmasını bekliyorum. Asgari ücrette 17 bin TL’nin altında bir rakam beklemiyorum. Çünkü geçtiğimiz asgari ücret zamlarında da yüzde 50 oranında bir zam yapıldı. Bu yılda yüzde 50 civarı bir artış yapacaklar.” ifadelerini kullandı.