TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, son iki ayda yüzde 50 artan et fiyatları için bu kez tarih vererek konuştu. Solakoğlu, "Bu sektör artık büyük bir çıkmaza girdi" diyerek, haziran ya da temmuz aylarında kıymanın kilosunun en az 480 lirayı göreceğini söyledi.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, son yıllarda artan enflasyon rakamları ve gelen zamlarla birlikte yükselen et fiyatlarının orantısız yükseleceği uyarısında bulundu.

Son iki ayda yüzde 50 şeklinde artan et fiyatları için Kasaplar Odası, bir senede yaşanması gereken artışın iki ayda meydana geldiğini belirtmiş ve yetkilileri önlem almaya çağırmıştı.

Cumhuriyet’ten Şehriban Kılıç’a açıklamalarda bulunan TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu, turizm sezonunun başlamasıyla et ve süt fiyatlarında çok büyük artış yaşanacağını söyleyerek, “Bu sektör artık büyük bir çıkmaza girdi. Yeni gelecek hükümet kucağında saatli bomba bulacak” dedi.

sencer-solakoglu-kimdir-kac-yasinda-nereli-15270673-4481-amp.jpgTÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu

'480 LİRA OLACAK'

Solakoğlu, süt fiyatlarına zam gelmemesi halinde oluşacak tabloyu şu şekilde özetledi:

Karar'da yer alan habere göre, "Şu anda kıymanın kilosu 360-380 liralarda bu en geç haziran temmuz içerisinde 450-480 lirayı görecek ilk aşamada. Kolay kolay da düşmeyecektir."