İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ali Hameney ile Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın kurucusu Şeyh Ahmet Yasin’in görüşmesine dair bir video ilk kez yayımlandı. Aksa Tufanı Direnişi'nin Siyonist rejime kök söktürdüğü bu günlerde yayınlanan bu video, kalbi Siyonist rejimin yok edilmesi için atanlara umut oldu.

Ortadoğu Yine Alarma Geçti İran İstemediği Bir Süreci Tetikleyebilir:''ABD Ortadoğu'da Ateşe Niye Benzin Döküyor?'' Ortadoğu Yine Alarma Geçti İran İstemediği Bir Süreci Tetikleyebilir:''ABD Ortadoğu'da Ateşe Niye Benzin Döküyor?''

Bu tarihi görüşmede Hamas'ın kurucusu Şehit Şeyh Ahmet Yasin, Filistin’de zafere götürecek tek yol olan İslami Direniş Hattını tesis edebilmek ve Siyonist rejim ve Amerika’nın saldırganlığına karşılık verip Filistin halkını savunabilmek ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ile Kudüs-ü Şerif'in özgürlüğü için bütün İslam ve Arap ülkelerinin yardımına ihtiyaçları olduğunu vurguluyor.

Bu tarihi görüşmede İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ali Hameney ise İslam topraklarına ekilen kanser hücresi Siyonist rejimin Direniş ile sökülüp atılacağını, tek yolun bu olduğunu, Filistin'deki İslami Hareket'in Hakla Batılın savaşında en ön safta mücadele ettiğini vurguluyor.

İŞTE TARİHİ VİDEODAKİ KONUŞMALAR

Şehit Şeyh Ahmed Yasin:

"Öncelikle bu güzel görüşme için ve İslam İnkılabı topraklarında geçirdiğimiz saatler için minnettarım.


Bizim, İslami çizgiyi oluşturmak ve Filistin halkına yardım etmek için ve Allah'ın izniyle siyonistlerin ve ABD'nin saldırılarının karşısında sağlam ve dimdik durabilmeleri için, tüm İslam ve Arap topraklarında halkımızın desteklenmesine ihtiyacımız var."

Ayetullah Seyyid Ali Hamaney:

"Siz Şeyh Ahmed Yasin'in ve buradaki ve Filistin'de cihat eden kardeşlerimizin, İslam'ın küfür ile, Hakk'ın Batıl ile savaşında en ön saflarda olduğuna inanıyorum."

Şehit Şeyh Ahmed Yasin:

"Siz İslam İnkılabı Rehberi ve İran halkının Filistin meselesi konusundaki kararlı duruşundan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum."

Ayetullah Seyyid Ali Hamaney:

"Biz, işgalci rejimin Filistin topraklarındaki bir saatlik varlığını bile kabul etmedik, etmeyeceğiz. Biz, siyonistlerle, işgalci rejimle, İslam topraklarına ekilen o kanser hücresiyle mücadele edeceğiz. Geleceğe dair hiçbir kuşkumuz yok. Zamanı kısaltabilmek için önemli olan hareket planıdır, ameldir."

Şehit Şeyh Ahmed Yasin:

"Vatanımızın toprağının bir karışının değil bir zerresinin bile elimizden gitmesine göz yummayacağız. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün kurtuluşunun gerçekleşmesi için biz aynı şekilde mücahitler olarak kalacağız ve Allah'ın izniyle ya zafere ulaşacağız ya şehit olacağız."


Ayetullah Seyyid Ali Hamaney:

"Biz sizinle gurur duyuyoruz. Bu İslami Hareketi (Hamas'ı) İslam'ın izzet ve onuru olarak görüyoruz. Sizin söylediklerinizi dikkatle dinledim. Sözlerinizin İslam kuralları ve Kur'an fıkhıyla aynı doğrultuda olduğunu gördüm ve şüphesiz zafere ulaşacak olan budur. Ve Allah'ın vaadi haktır. 'Allah, kendisine yardım edene mutlaka yardım eder; şüphe yok ki Allah, kuvvetlidir, üstündür."