Genel kurulda konuşan Kurtulmuş, Gazze’de yaşanan soykırımların tarihi perspektifini anlatarak, “Ortadoğu’yu ve dünyayı üç asırdır dizayn eden güç sahipleri isteseler Gazze’de 7 Ekim’den beri yaşanan soykırımı bir dakikada bitirirler, barışı sağlarlar” dedi.

ASRİAD’ın Genel Kurul programında Divan Başkanlığını İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç yaptı. Genel Kurul, “Kıst Çağrısı” sinevizyon gösteriminin ardından Başkan Adnan Danışman’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Danışman, “Pandemi döneminde birileri rant ekonomisiyle paralarına para kattı. Mevcut ekonomi yönetiminden teoride beyan edildiği gibi pratikte de sektör dağılımını iyi hesaplaması ve teşvikleri kolaylaştırmalarını beklemekteyiz. Bunun hakkaniyetli yürütülmesiyle kalıcı büyümeyi de yakalamak kolay olacaktır. Ekonomik denge, işvereni de çalışanı da, emekliyi de, işsizi de tam olarak kapsamalıdır” dedi.

“GAZZE’DE BU SOYKIRIM DURMADAN BİZE GÜN IŞIĞI, GÜNEŞ HARAMDIR”

“Kıst Çağrısı” temasını Gazze’de yaşanan katliamlara getiren Danışman, “Gazze bütün ümmetin sorunudur. Bu katliamlar başladığında ben kendimi, sadece sesi çıkan yatalak bir hasta gibi hissettim. Gazze’de bu soykırım durmadan bize gün ışığı, güneş haramdır” diye konuştu. Yönetim Kurulu adına konuşan İbrahim Cemil Yıldız, Gazze’de süren zulmü dindirmek için İslam ülkelerinin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye’nin ekonomisiyle ve ihracat hedefleriyle ilgili bilgiler verdi. Önceki gün açıklanan yüzde 9,1’lik işsizlik rakamının ekonomimiz adına sevindirici olduğunu kaydeden Bolat, Türkiye’nin ihracat hedeflerinde 2024 ve 2028’de gelinecek noktaları anlattı.

“40’A YAKIN ÜLKENİN MECLİS BAŞKANIYLA BİREBİR GÖRÜŞTÜM”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada son üç asırdır dünyanın “gücü elinde” tutanlarca dizayn edildiğini vurgulayarak, “Bugün Irak işgal altındadır,  Suriye, Lübnan, Mısır, Libya siyasi olarak bölünmüştür. Dünyada güç dengelerini elinde tutanlar isteseler Gazze’deki soykırımı ve katliamı bir dakikada durdururlar. Meclis başkanı olarak 40’a yakın ülkenin Meclis başkanıyla birebir görüştüm. İsrail, hastane bombaladı… Meclis başkanları bana diyorlar ki, “Nereden biliyorsunuz İsrail’in yaptığını?”… Bunu bile bu savaş suçlularına yakıştırmıyorlar. Arkalarında duruyorlar” ifadelerini kullandı. Yapılan seçim sonunda ASRİAD 3. Olağan Genel Kuruluna tek aday olarak giren İbrahim Cemil Yıldız yeni genel başkan olarak seçildi.

Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi

Kaynak: Milli Gaze / Nedim Odabaş