İsrail'de aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, 7 Ekim'de yaşananlardan dolayı Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hata yaptığını ve yapmaya devam ettiğini belirterek " Gazze'de Hamas liderlerine suikast düzenlenmesini talep ettiği için dışlandığını" söyledi. Kanal 12 televizyonuna açıklama yapan Ben-Gvir, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılardaki zafiyete ilişkin Başbakan Netanyahu'yu eleştirdi.

Ben-Gvir, "Netanyahu, (Hamas'a) suikastlar talep ettiğimde beni dışladı, gerçekler söylenmeli. Netanyahu'nun çevresindekiler beni ortalığı yangın yerine çevirmeyi istemekle suçladı. Netanyahu ve çevresinin anlayışında hata vardı. Umarım şimdi herkes daha iyi anlıyordur." dedi.

7 Ekim'deki "başarısızlıktan koalisyon ortağı olarak sorumlu olduğunu ancak hükümetin kendisini dinlemediğini ve dışladığını" ifade eden Ben-Gvir, Netanyahu'nun istifa etmesi ve erken seçimlere gidilmesi seçeceğine dair soru üzerine savaştan sonra Netanyahu dahil herkesin hesap vereceğini ancak "şu anda Gazze'nin işgal edilmesi çağrısı yaptığını" dile getirdi.

Ben-Gvir, şöyle devam etti:

"Netanyahu birçok anlamda bugün açıkça ortaya çıktığı üzere hata yapıyordu. Bugün hala ben genel kanıya karşı çıkıyorum. Ateşkes nedir? Nasıl ateşkes yaparsın? Netanyahu, ABD'de bir uçtan bir uca bilgilendirme gezisine çıkmalı."

İsrail'de sivillerin ve işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi işgalcilerin silahlandırılmasını savunan Ben-Gvir, "hapishanelerde tutuklular için koşulların ağırlaştırılmasını başından beri istediğini ancak şimdi söylediklerinin gerekli olduğunun anlaşıldığını" ileri sürdü.

Ben-Gvir, Gazze Şeridi çevresinden tahliye edilen İsraillileri ziyaret etmediği eleştirilerine yanıt olarak "Şimdiye kadar 15-20 kadar taziyeye gittim. Şu anda benim yaptığım silah dağıtmak. Silahlar hayat kurtarır, benim birinci uğraşım bu." diye konuştu.

‘Para Aduma’ Nedir... İsrail Neye Hazırlanıyor... Altından Tapınak Çıktı, Kızıl Düve ve Kızıl İnekler, Kutsal Savaş ‘Para Aduma’ Nedir... İsrail Neye Hazırlanıyor... Altından Tapınak Çıktı, Kızıl Düve ve Kızıl İnekler, Kutsal Savaş

Kaynak: Milli Gazete / Muhammed Özdemir