AKP İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak, seçim sonrası katıldığı bir yurtdışı yayınında LGBT sapkınlığı hakkında yaptığı skandal açıklamalarla gündem oldu.

Zeynelabidin Budak

AKP'nin 2002 sonrası, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları kapsamında yaptığı 6251ve 6284 numaralı yasa değişiklikleri toplum ve aile yapımızı tehdit etmeye başlamıştı.

28 Mayıs 2023'te, 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması sonrası yaptığı balkon konuşması hem yurt içi basında hem yurt dışı basında çok konuşuldu.

AKP İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak, katıldığı bir yurtdışı yayınında, sunucunun Erdoğan'ın balkon konuşmasıyla bağlantılandırarak konuyu LGBTsapkınlığı sözde "haklarına" getirmesi üzerine, skandal ifadelerde bulundu.

LGBT SAPKINLIĞI ANAYASA'DA YER ALMAZ

Kadak, sapkın LGBT akımlarının anayasal güvence altında olduğunu söyledi. Oysa ailenin ve nesillerin korunmasına aykırı olan AB uyum yasaları 6251 ve 6284'ün uygulanmaları anayasaya göre suç kapsamında sayılabilir. (Anayasa Madde 41: Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar) 

İlgili yayında Kadak'ın sunucuya verdiği cevaplar ve sunucunun soruları şu şekilde:

Rumeysa Kadak: "Tam aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan birlik ve beraberlik mesajı verdi."

Sunucu: "LGBT camiasına da birlik, beraberlik ve sizin dediğiniz gibi sevgi mesajı verdi mi? Ve az önce orada taraftarlarına yaptığı açıklamaları ve Kürtler hakkında aşağılayıcı sözler duyduk."

Rumeysa Kadak: "Bu söylediğiniz saçmalık-anlamsız. Eminim siz de farkındasınızdır."

Sunucu: "Videomuzda bekleyen o klibi dinletebilirim. Az önce de dinlettik." 

Rumeysa Kadak: "Yelda, bu Türkiye düşmanlığı nereden geliyor?"

Sunucu: "Hiçte değil. Hiçte değil. Bence yanlış bir tasvir oldu. Sadece ben sana bazı diğerlerinin ne söylediğini söylüyorum. Bu sebeple biz de sana şans vermek istiyoruz senin mesajını almak için."

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Rumeysa Kadak: "Teşekkür ederim. Ben de bu şansı kullanarak tüm sorularınızı cevaplamak istiyorum. Türkiye'de yaşayan LGBTQI insanlar hakkında şunu söyleyebilirim. Türkiye'de kimsenin yaşam tarzına veya kişisel tercihlerine asla müdahale etmedik ki zaten bu hak da Anayasımız ile güvence altına alınmıştır. Türkiye seküler, modern bir ülke olarak içerisinde muhafazakar ve liberal unsurlar barındırıyor. Ama bence kimsenin kendi yaşam tarzını diğer insanların yaşam tarzına 'empoze' edemeyeceğini anlamamız gerekiyor. Türkiye'de yaşayan insanlar kendi kararlarını kendi verir."