Gazeteci İsmail Saymaz'dan Sinan Ateş ile ilgili çarpıcı iddia geldi. Saymaz, MHP'de liderlik hayali olan Ateş'in öldüğü gün Külliye'den ziyaretçilerinin olduğunu öne sürdü.

Eski  Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık'ta  Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi gündemden düşmüyor. Gazeteci İsmail Saymaz'dan Sinan Ateş ile ilgili çarpıcı iddia geldi. Saymaz, Ateş'in öldüğü gün Külliye'den ziyaretçilerinin olduğunu öne sürdü.,

HalkTv'deki köşe yazısında Saymaz şu iddialarda bulundu:

" MHP’de liderlik hayali vardı

Sinan Ateş, MHP ve Ülkü Ocakları’nca dışlansa dahi MHP’li kimliğinden uzaklaşmadı.

Geri adım da atmadı.

Çünkü MHP’ye lider olma hayali vardı.

Ve öldürüldüğü gün. Sabah en yakın arkadaşını aradı. Saat 10.30’da 'Külliye’den birilerinin' geldiğini söyledi. Ateş'in Külliye ile bağları vardı. Örneğin Devlet Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Necdet Ada bu isimlerdendi. Ada, Ateş'in bürosunu ziyaret ediyordu. 

Ateş, cuma namazından sonra  Adalet Bakanlığı’na giderek, bir arkadaşına 'Hayırlı olsuna' gideceğini söyledi.

Normalde namazı Çukurambar’da Sebahattin Yıldız Camisi’nde kılıyordu. Ancak bir önceki hafta Ateş, koruması Selman Bozkurt ile Ülkü Ocakları üyeleri tesadüfen karşılaştığı için o hafta camiyi değiştirdi. Namaz dönüşü saldırıya uğradı. (...)"