AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün, bir giyim firmasının açılışında kestiği kurdeleyi tutan tuğgeneralin fotoğrafı, sosyal medyada tartışmaya neden oldu.

6 Şubat depremleri sonrasında ayakta kalan Kahramanmaraş'ın tek alışveriş merkezinde iş yerleri yeniden faaliyete geçerken bir giyim mağazasının açılışı dikkat çekti.

AKP Kahramanmaraş Milletvekilleri Vahit Kirişci ve Ömer Oruç Bilal Debgici ile Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün de katıldığı açılış töreninde kurdele kesildi. Ancak dikkat çeken nokta, milletvekili ve başkanın kestiği kurdeleyi Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan'ın tutmasıydı. Bu durum sosyal medyada geniş yankı buldu.

Askeri yetkililer, konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, "Bir komutan o rütbede bulunuyorsa kurdele kesenlerin içinde olmamalıdır. Eğer protokol gereği kesim töreninde bulunacaksa diğer katılımcılarla aynı düzeyde olmalıdır. Ancak tercih, o alanda olmamak ya da varsa da geri planda kalmaktır" ifadelerini kullandı.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Öte yandan, Mart 2023'te Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen NATO toplantısında TSK'yi temsil eden Korgeneral Göksel Kahya'nın, toplantı sırasında boş çay bardaklarını toplaması hem vatandaşlar hem de emekli komutanlar tarafından eleştirilmişti.

Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi