Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen fırtınada batan 'Kafkametler' isimli Türk kuru yük gemisinin aşçısı Metin Usta'nın cansız bedenine ulaşılmasının ardından 3'üncü günde gemiyi arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp 11 mürettebatın yakınları umutları kalmasa da arama çalışmalarının olduğu bölgede bekleyişini sürdürüyor. Soner Bebek, "Arkadaki aramada benim yeğenim var. Dünden beri buradayız, hayırlı haberleri bekliyoruz ama pek ümidimiz yok" diye konuştu.

Kurak geçen eylül ve ekim aylarının ardından yurt genelinde önceki gün yaşanan sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti. Meydana gelen hava olayı nedeniyle dokuz vatandaş hayatını kaybederken birçok ev ve iş yerini su bastı, binaların çatıları uçtu, Zonguldak'ta bir gemi ortadan ikiye ayrılarak karaya oturdu, bir gemi de battı.

Gazze Bitti, Ticaret Bitti… 'Neden Aylarca Beklenildi?' Gazze Bitti, Ticaret Bitti… 'Neden Aylarca Beklenildi?'

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da sığındığı limandan ayrılan 'Kafkametler' isimli Türk kuru yük gemisi, fırtınada mendireğe çarparak battı. Gemideki 12 mürettebatı arama çalışmaları sürerken gemide aşçı olarak görev yapan Metin Usta'nın (62) cansız bedenine ulaşıldı.​​​​​​​

3.jpg

Diğer 11 personeli arama çalışmaları ise 3'üncü günde devam ederken mürettebatın yakınları çalışma alanında güzel haber için bekleyişini sürdürüyor.

2-004.jpg

DALGIÇ TİMLERİ HAZIR BEKLİYOR

Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, jandarma, polis ve AFAD tarafından kayıp 11 kişiyi arama çalışmalarında bölgede dalgıç timleri de hazır bekletiliyor. Deniz ve hava koşulları uygun olunca, dalgıçların da deniz dibinde çalışma yapacağı belirtildi.

4.jpg

'BEKLİYORUZ AMA ÜMİDİMİZ YOK'

Kayıp mürettebattan gemide yağcı olarak çalışan Ömer Hebip’in (42) ailesi, dün Ereğli ilçesine gelerek çalışmaları izlemeye başladı. İstanbul’dan bütün ailesinin geldiğini söyleyen Hebip’in dayısı Soner Bebek, şu ifadeleri kullandı:

8167489.jpg

“Arkadaki aramada benim yeğenim var. Dünden beri buradayız, hayırlı haberleri bekliyoruz ama pek ümidimiz yok. Herkes elinden geleni yapıyor. Bütün aile buraya geldik. Ağabeyimler, ablamlar buradayız. Valilik, şirket sahipleri bizimle görüştü, herkes elinden geleni yapıyor. Fırtınadan bir gün önce beni aramıştı, en son o zaman konuşmuştuk. Mutluydu, havadan sudan sohbet ettik. Bekardı. Biz kazayı televizyondan öğrendik. Bizi birebir arayan olmadı. Kendi imkanımızla bulup buraya geldik”

1-014.jpg

YILLAR ÖNCEKİ GEMİ KAZASINDAN KURTULMUŞ

Batan gemide hayatını kaybeden Metin Usta’nın daha önce de bir gemi kazası geçirdiğini anlatan eniştesi Akif Him, “Hayatını aşçı olarak kazanan ve uzun yıllardır gemilerde çalışan kayınım Metin Usta, bundan 20 yıl önce de bir gemi kazası geçirmiş, kurtulan 2 kişiden biri olmuştu. Yaklaşık 20 yıl kadar önce çalıştığı gemiye Çanakkale Boğazı’nda bir Rus gemisi çarpmıştı. Bu gemi kazasından kurtulan 2 kişi olmuş, birisi Metin Usta olmuştu.

asci.jpg

Ancak bu defa bizi çok üzdü. 1988 yılından beri gemilerde çalışmış ve emekli olmuştu. Buna rağmen yine de gemilerde çalışmaya gidiyordu. Tek isteği Görele’nin Sağlık köyündeki baba yerine bir ev yapmak istemişti. Evliydi, 3 çocuğu ve 1 torunu vardı” dedi.

Kaynak: Karar