Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 22 ve 23 Aralık 2023 tarihlerinde 12 askerimizin şehit edilmesinin acısı yüreklerimizde taze iken yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Prof. Dr. Sait Yılmaz, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde yapılan söz konusu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin arasında ABDemekli özel kuvvetleri elemanlarının da bulunup bulunmadığına dikkat çekerek, söz konusu terör saldırılarının arkasında muhtemelen bir Amerikan özel askeri şirketinin olduğu iddiasını gündeme getirdi.

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 22 ve 23 Aralık 2023 tarihlerinde 12 askerimizin şehit edilmesinin acısı yüreklerimizde taze iken ortaya çıkan yeni iddialar dikkat çekti. Askerlerimize yönelik yapılan hain saldırı ile ilgili Prof. Dr. Sait Yılmaz, yeni iddiaları Millî Gazete'ye anlattı. Yılmaz, söz konusu terör saldırılarının arkasında muhtemelen bir Amerikan özel askeri şirketinin olduğu iddiasını gündeme getirdi. Prof. Dr. Sait Yılmaz, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde yapılan söz konusu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin arasında ABD emekli özel kuvvetleri elemanlarının da bulunup bulunmadığına dikkat çekerek Milli Savunma Bakanlığına yanıt vermesi için şu soruları yöneltti.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Söz konusu saldırıyı yapanlar YPG/PKK kontrolündeki Kamışlı’dan olay bölgesinin güneyine araçlarla mı gelmişlerdir?

Bu kişiler arasında ABD emekli özel kuvvetleri elemanları da bulunmakta mıdır?

Kafalarında kask ve kaskın önünde kamera taşıyan bu saldırganlar, hangi komuta merkezinden yönetilmişlerdir?

İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü

Ele geçen iki saldırganın üzerindeki kamera kayıtları incelendiğinde; şehit edilen askeri personelin iyi sevk ve idare edilmedikleri ve eğitim eksikliği olduğu iddia edilmektedir. Son yıllarda sözleşmeli personel alımı ve yapılan atama tercihlerinin bu kadar çok zayiat verilmesinde etkili olduğu söylenebilir mi?

Askeri personel maaşlarının oldukça düşük seviyeye inmesinin son yıllarda bölgede çalışan personel moralini olumsuz yönde etkilediği söylenebilir mi?

Kaynak: Milli Gazete