Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahanın görüntülerini sosyal medyadan paylaşan CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mahmut Tanal, hijyen ve denetimin sıfır olduğunu vurgulayarak, insan sağlığıyla oynandığını belirtti. Tanal, kendiliğinden ölen hayvanların etlerinin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin mezbahasından piyasaya sürüldüğünü söyleyerek, "Sağlık Bakanlığı'nı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı göreve davet ediyorum" dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mahmut Tanal, aday gösterildiği kentte seçime yönelik saha çalışmalarına devam ederken, AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahanın görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

mahmut-tanal-kimdir-nereli-kac-yasinda-meslegi-13908379-9249-amp.jpgCHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mahmut Tanal

Mezbahada dün inceleme yaptığını belirten Tanal, insan sağlığıyla oynandığını vurgulayarak, söz konusu görüntüleri Twitter hesabı üzerinden şu sözlerle yayınladı:

“Şanlıurfa'daki bu rezalet, tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmalıdır! Dün incelemelerde bulunduğumuz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Viranşehir ilçesindeki mezbahanesinde insan sağlığıyla oynanıyor! Sözde mezbahanede temizlik ve hijyen, kontrol ve denetim sıfır. Sağlıksız etler Şanlıurfalı hemşerilerime yediriliyor. Kendiliğinden ölen hayvanların etleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin mezbahanesinde aklanıp piyasaya sürülüyor. Sağlık Bakanlığı'nı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı göreve davet ediyorum. CHP iktidarında Şanlıurfa'yı bu durumdan kurtaracağız.”