Berat Albayrak son günlerde yeniden gündeme getirildi. Dün Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde birçok yayın organında Berat Albayrak nerede ne iş yapıyor sorusuna adeta bir cevap niteliğinde babası Sadık Albayrak üzerinden bir bilgiye yer verildi. 

BERAT ALBAYRAK NERELERDE?

Berat Albayrak 8 Kasım 2020 yılında kişisel Instagram hesabından paylaştığı bir gönderiyle, 2018 yılından beri sürdürdüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden sağlık sorunlarını ileri sürerek istifa etmişti. Bu zamandan beri çeşitli konularla gündeme gelen Berat Albayrak’ın nerede ne iş yaptığı da zaman zaman merak edildi. 


Berat Albayrak ‘nerede ne iş yapıyor’dan ziyade enkazıyla hafızalarda yer etti

Bugün medyada Berat Albayrak’ın nerede olduğu ortaya çıktı! Yeni işi de belli oldu şeklinde birçok haber yer aldı. Berat Albayrak haberleri sonrası 28 aylık bakanlık dönemi akıllara geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde açıkladığı bir hedefi dahi tutmayan Berat Albayrak koca bir enkazı da geride bıraktı. 

Berat Albayrak, 8 Kasım 2020 yılında kişisel Instagram hesabından yaptığı açıklamayla, 2018 yılından beri sürdürdüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden sağlık sorunlarını ileri sürerek istifa etmişti. Zaman zaman Berat Albayrak nerede ne iş yapıyor merak edilse de geride bıraktığı ekonomik enkaz hafızalarda tazeliğini koruyor. 

Berat Albayrak’ın ekonomi yönetiminin başından istifa etmesinin ardından Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınıp yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın getirilmesinden bir gün sonra gelen Berat Albayrak istifa haberi haftanın ilk gününde Türk Lirası’na değer kazandırmıştı. 

Bugünlerde ekonomide yaşanan çıkmazın ilk adımları o günlerde atılmıştı. Öyle ki Berat Albayrak, göreve başladığı 10 Temmuz 2018’de dolar kuru 4,71 seviyesindeydi. Böylece Albayrak’ın 28 aylık bakanlık yaptığı döneminde TL yüzde 79’luk bir değer kaybı yaşadı.

Berat Albayrak'ın 28 aylık karnesi başarısızlıklarla dolu

Berat Albayrak 28 aylık bakanlık dönemindeki karnesi de başarısızlıkla dolu oldu. 2018 yılının 447,9 milyar dolar olan Türkiye’nin brüt dış borç stoku 2020’nin ikinci çeyreği itibariyle 421,8 milyar dolar olarak kayıtlara geçmişti.  

Berat Albayrak’ın istifanın sabahında doların değer kaybetmesiyle dış borcun TL cinsinden miktarı 20 milyar TL azalmıştı. 

Berat Albayrak yeni ekonomi programı için yaptığı sunumlarda kullandığı ifadelerde çok fazla gündem olmuştu. O ifadelerden biri de ‘burası çok önemli’ oldu. 

Berat Albayrak döneminde 2018 yılından itibaren toplam harcamalar içindeki faiz ödemeleri arttı. 870 milyar liralık harcama yapılırken bu tutarın 107,8 milyar lirasını faiz ödemeleri oluşturdu. 

Zaman zaman ekonomik gelişmeler karşısında Berat Albayrak’ın geçmiş açıklamaları yeniden gündem olurken 28 aylık dönemde Türk ekonomisi ciddi darbeler aldı. 


BABASININ AÇIKLAMASINDA GÖZDEN KAÇAN DETAY

İktidara yakın Sabah Gazetesi de Berat Albayrak nerede ne iş yaptığı konusunda bir yayına imza attı. Gazetenin, haberini sunuş biçiminde gözden kaçan bir detay yer aldı. 

Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak, oğlunun ne iş yaptığını anlattığı içeriğin aralarına serpiştirilen bir fotoğraf dikkat çekti. Şimdiki Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in televizyondaki fotoğrafıyla çektirilen ‘selfie’ye adeta bir mesaj gibi yer verildi.

Sabah gazetesinde yayınlanan bu fotoğraf Mehmet Şimşek bir mesaj olarak değerlendirildi. 

Geçtiğimiz 15 Temmuz’da da 15 Temmuz anmasını bırakıp sadece Berat Albayrak’ın konuşmaları dolaşıma sokularak  Berat Albayrak güzellemeleri dikkatlerden kaçmamıştı.