Sözcü yazarı Rahmi Turan, cumhurbaşkanı adayı olan  Memleket Partisi Genel Başkanı  Muharrem İnce'nin seçimi kazanma gibi bir iddiası olmadığını savunarak, "Kılıçdaroğlu'nun oylarını bölüp Recep Tayyip'in hanesine yazdırma niyeti var!.. Bunu elinden geldiğince başarmak için çalışacak" dedi. 

Turan, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"Muharrem Bey şu anda iktidarın, Kemal Bey ve ekibinin içine soktuğu gerçek bir Truva atı. Gücü yetecek olsa Millet İttifakı'nı bölecek.
Bazılarınız bu sözlerimi belki abartı olarak düşünecektir ama gerçekten de öyle değil… Yandaş medya şimdi tam kadro, televizyonları, gazeteleri, internet siteleri ve sosyal medyasıyla birlikte Muharrem Bey'e akıl almaz övgüler düzüyor. Haklılar… Zira o, Türkiye'nin en kritik seçiminde ‘bir bölen' olma hazırlığında. Millet İttifakı'nın oylarını bölecek. Ama bunu yaparken bir hususa çok dikkat edecek: CHP'den yana imiş gibi görünecek!
...
Böylesine kritik bir ortamda Muharrem İnce gibi birileri ortaya çıkıp bir bölen olmayı içine sindirebiliyor. Sağ gösterip sol vuruyor. Ne uğruna? Hiçbir iddiası olmadığı ve olmayacağı halde kişisel şov yapma, ya da işi pazarlığa vurup CHP'den birkaç milletvekili adaylığı koparabilmek uğruna!"