Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis kürsüsüne pirzola ile çıktı ve "Elimde gördüğünüz, fakirin fukaranın garibin gurebanın artık rüyasında gördüğü pirzoladır. 2002 yılında etin kilosu 8 lira, pirzola 11 liraydı. Bu sabah bir parça pirzola aldım, 90 gram pirzola 43 lira olmuş. Etin fiyatı artık vatandaşın gramla alacağı duruma gelmiş. AKP kiloyu gram yaptı" dedi.

Birleşik Kamu-İş Açıkladı: Yoksulluk Sınırı 58 Bini Geçti, Açlık Sınırı Asgari Ücreti Geride Bıraktı Birleşik Kamu-İş Açıkladı: Yoksulluk Sınırı 58 Bini Geçti, Açlık Sınırı Asgari Ücreti Geride Bıraktı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis kürsüsüne pirzola ile çıktı. Gürer, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

* "Elimde gördüğünüz, fakirin fukaranın garibin gurebanın artık rüyasında gördüğü pirzoladır. 2002 yılında etin kilosu 8 lira, pirzola 11 liraydı. Bu sabah bir parça pirzola aldım, 90 gram pirzola 43 lira olmuş. Etin fiyatı artık vatandaşın gramla alacağı duruma gelmiş. AKP kiloyu gram yaptı.

* Pirzolada durum böyle de pirinçte farklı mı? Pirinç üretimimiz 600 bin ton, ithalatımız 515 bin ton. 20 günde pirincin fiyatı da aniden yüzde 20 arttı. Osmancık pirincinin geçtiğimiz yıl mart ayındaki kilosu 13 lira 90 kuruştu, Tarım Kredi marketlerinde bugün sordum, 49 lira 90 kuruş olmuş. Bu yıl fasulye üretimi 243 bin ton. Nüfusumuz turistiyle, mültecisiyle 100 milyona dayanmış, fasulye üretimimiz düşmüş, fasulyede dahi ithalatçıyız.

"BU NEYİN KAFASI?"

Sözcü'nün haberine göre,  Anne, çocuğu bir şey isterse 'Alamam' diye markete götüremiyor. Emekli çarşı pazara akşam karanlığında gidiyor. Bu yılın ilk 10 ayında 682 bin 331 baş hayvan ithal ettik. Verdiğimiz para 864 milyon dolar. Bunu niye kendi besicimize vermiyoruz?

* Et ithalatımız yılın ilk 10 ayında 26 bin 954 ton, 181 milyon dolar da et ithalatı için yurt dışına paramızı gönderdik. Çiftçinin kredi borcu ise 551 milyarı aşmış durumda. Bu ülkenin çiftçisine, besicisine sahip çıkmayıp yabancı çiftçiye sahip çıkıyorsunuz, sonra da 'Millîyiz ve yerliyiz' diyorsunuz; bu neyin kafası?"