AKP  Grup Başkanvekili  Özlem Zengin'in kardeşi hakkında bir gazeteci tarafından, 3 yıldır çekişmeli boşanma aşamasındaki bir kadınla birlikte olduğu iddiası ortaya atıldı. Bu haberin yayınlanmaması için Zengin'in erkek kardeşinden ve boşanma aşamasındaki kadından 1 milyon dolar istendiği ortaya çıktı.

ODATV'Yİ DOĞRULADI

Odatv, Özlem Zengin'in yakın çevresinden bir isimle görüşerek konunun arka planını öğrendi. Odatv'nin, AKP’nin aday tanıtım toplantısı öncesinde ortaya atılan söz konusu iddiaların maksatlı olduğu ve operasyonel amaç taşıdığına yönelik haberini, Özlem Zengin'in yakın çevresi de onayladı. "Odatv'nin bakışı doğru, konu hakkında davacı olduk." şeklinde yapılan açıklamada, ortaya atılan iddiaların zamanlamasına işaret edilerek, yerel seçim öncesi dile getirilen bu haberlerin farklı amaçlar taşıdığı belirtildi.

NE OLMUŞTU

23 Derece'nin haberine göre, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in kardeşi üzerinden yapılan haberle ilgili olarak “aileden 1 milyon dolar” para istendiği iddiası gündeme geldi. Özlem Zengin’in bekar erkek kardeşi E.Ç. Zengin’in, 3 yıldır çekişmeli boşanma davası süren E.B. isimli kadın ile ilişkisi olduğu öne sürüldü. Bu haber kuruluşunun boşanma aşamasındaki kadından ve ve Zengin'in erkek kardeşinden, haberin yapılmaması için 1 milyon dolar para istediği, ilgili gazetecinin "Bize bu haber geldi, ya 1 milyon dolar verin ya da haberi Özlem Zengin'in adıyla servis edeceğiz" dediği ileri sürüldü. E.B.’nin çekişmeli boşanma davası sürerken Zengin ailesi “haber için şantaj iddiası” üzerine yargıya başvurdu.

ZENGİN'İ HEDEF ALAN TWEETE BEĞENİ

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre ise ismi Ankara adaylığı için ön plana çıkan Keçiören Belediye Başkanı  Turgut Altınok’un kızı Ayça  Altınok’a ait olduğu iddia edilen bir hesabın, AKP TBMM Grup Başkanvekili Özlem Zengin’i hedef alan bir paylaşımı beğendiği görüldü. Bu paylaşım ve beğeniler AKP’lilerin yer aldığı WhatsApp gruplarında dolaşıma sokuldu. O paylaşımda Zengin için “Özlem Zengin Türklerin hiçbir bayramını kutlamaz, gitmiş siyonist İsrail’in bayramını kutlamış. Bunun gibilerin Meclis’te olmasını kınayan bir ben miyim?” yazdığı görüldü.

Aynı hesabın AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu hedef alan bir paylaşımı daha beğendiği iddia edildi. Bu paylaşımda da Göksu’nun namaz kılarken fotoğrafı üzerine yapılan “Tevfik Göksu CNN Türk’te yayın arasında reklama girmiş” yorumunun yer aldığı görüldü.

ÖZLEM ZENGİN’DEN AÇIKLAMA

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin sosyal medya hesabında konuyla ilgili sert ifadeler kullanarak sessizliğini bozdu. Zengin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Son 24 saattir, kamuoyunu kastî olarak yanıltarak ve alıcısını arttırmak için ismimi kullanarak, çalışılmış, örgütlü planlanmış ve çete halinde bir şantaj düzeni kurulduğunu görmem hasebiyle, faillerle ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum.

Hiçbir aşamasında müdahil olmadığım bir konuya suç duyurusu ile birlikte artık hukuken müdahil olmak zorunda kalıyorum. 

Aynı zaruretle kamuoyunu bilgilendirme 

ihtiyacı duyuyorum.”

Özlem Zengin cephesi: "Odatv’nin bakışı doğru, davacı olduk"... Kim bu 1 milyon dolarlık gazeteci - Resim : 2

İsrail'le Ticaret Bir Haftadır Tam Gaz:Rakamlarla Ticaretin Boyutları İsrail'le Ticaret Bir Haftadır Tam Gaz:Rakamlarla Ticaretin Boyutları

Yerel seçimlere geri sayım başladı. AKP’nin aday tanıtım toplantısı tanıtımı öncesi Ankara karıştı, maksatlı yapıldığı anlaşılan operasyon başlatıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un kızı ve Özlem Zengin’i hedef alan iddialar haberleştirilerek kamuoyuna servis edildi. Yurtdışında firari olan FETÖ iltisaklı ve devlet aleyhinde iddialarda bulunan hesaplar bu haberlere destek paylaşımı yaptı.

T24’te yer alan habere göre X’te (Twitter) eski tarihli paylaşımlar tek tek araştırıldı, Ayça Altınok’a ait olduğu iddia edilen hesabın, AKP TBMM Grup Başkanvekili Özlem Zengin’i hedef alan bir paylaşımı beğendiği ve eleştirdiği eski paylaşımlar devreye sokuldu. Hatta bu paylaşım ve beğenilerin ekran görüntüleri Whatsapp gruplarına servis edildi.


Odatv'de yer alanhabere göre, AKP’nin yerel seçimler için çıkaracağı adayların tanıtım toplantısı 7 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek. Haberleştirilen iddiaların yayına sokulma zamanı, tam da bu toplantı öncesine denk getirilince Ankara kulislerini karıştırdı ve bir operasyon olduğu yönünde yorumlara neden oldu.

Söz konusu Ankara olunca her habere yorum yapan Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in herhangi bir paylaşımda bulunmaması dikkat çekti.