SGK Uzmanı Özgür Erdursun konuk olarak beklenen 2024 asgari ücret zam oranı ilgili değerlendirme yaptı. Özgür Erdursun, milyonların merakla beklediği 2024 asgari ücreti ne kadar olacak konusunda asgari ücret tahmini yaptı. Erdursun ayrıca yapılacak zam oranın diğer çalışanlara aynı oranda zorunlu olması gerektiğini söyledi.

2024 asgari ücret zam oranı ne kadar olacağı merak edilirken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’dan toplantının ardından yeni asgari ücret tahmini geldi. Peki, asgari ücret 2024 zam oranı ne kadar olacak? 2024 asgari ücrete yüzde kaç zam olur? Asgari ücret ne kadar olur? İşte asgari ücret 2024 tahmini…

Ekonomide Çifte Kupa Yarışı: Ekonomik Tablomuz Faizde Dünya Üçüncüsü, Enflasyonda Dünya Dördüncüsü Ekonomide Çifte Kupa Yarışı: Ekonomik Tablomuz Faizde Dünya Üçüncüsü, Enflasyonda Dünya Dördüncüsü

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını bugün yapmıştı. 2024 Asgari ücreti için ikinci toplantı ise 18 Aralık Pazartesi günü saat 13.30'da yapılacak. Komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor.

2024 ASGARİ ÜCRETE YÜZDE KAÇ ZAM OLUR? TAHMİN

2024 asgari ücrete yüzde kaç zam olur konusu yanıtı ararken  Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun 2024 asgari ücret zam oranı için bugün başlayan görüşmelere dikkat çekerek asgari ücret ne kadar olur noktasında 2024 asgari ücret zam tahmini yaptı.

Bu akşam TV100’de Ece Üner ile Ana Haber programına konuk olan SGK Uzmanı Özgür Erdursun milyonlarca işçinin beklediği 2024 asgari ücret zammıyla ilgili konuştu.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “Ben fikrimi de söyleyeyim aylardır söylüyorum. Yüzde 50 oranında bir artış olur. Asgari ücret 17 bin- 17,500 bandında olur.” dedi.

ASGARİ ÜCRET TAMAM AMA YA DİĞER ÇALIŞANLAR...

Sık sık asgari ücretlinin konuşulduğu bu enflasyonist ortamda diğer çalışanlara da dikkat çeken Özgür Erdursun, asgari ücrete yapılan zam oranın aynı oranda diğer çalışanlara yapılmasının zorunlu olması gerektiğini vurguladı.

DİĞERLERİNE DE ASGARİ ÜCRET ZAM ORANINDA VERİLMELİ

Özgür Erdursun, “Bugün asgari ücretin üzerinde 15-20 bin lira çalışan kişi de aynı oranda zam alacak mı? Bence, sendikaların, muhalefetin ve iktidarın Meclis’ten geçirmeleri gereken en önemli kanun şudur; asgari ücrete yapılan zam oranı diğer çalışanlara bu enflasyon döneminde muhakkak yansıtılmalıdır ve bu zorunlu hale gelmelidir.” dedi.