Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, faiz artışlarına ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Faiz artışı sonucunda olacakları arka arkaya sıraladı.

Dövizden Kaçan Harama Yönlendiriliyor: ''Atılan Adımlar Zengini Daha da Zengin Etmeye Yönelik'' Dövizden Kaçan Harama Yönlendiriliyor: ''Atılan Adımlar Zengini Daha da Zengin Etmeye Yönelik''

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, son yapılan faiz artışlarıyla alakalı kritik uyarılarda bulundu. Ekonomi analisti Demirtaş, X hesabından yaptığı paylaşımda, gelecekteki olumsuz yönlerini arka arkaya sıraladı.

Demirtaş, faiz artışları zombi şirketlerin batmasına, işsizlik oranlarının artmasına ve ekonomide para sıkıntısı yaşanmasına neden olabileceğini belirtti. Faiz artırımına nedenleri arasında geçmişte yapılan ekonomik sorunlar odluğunu belirten Özgür Demirtaş oluşan son durumu  "Sigara içtik, kanser olduk. Şimdi kemoterapi alıyoruz" örneğini vererek açıkladı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın X hesabındaki paylaşımı şöyle:

Faiz Artırımları Canımızı Yakacak.
Zombi şirketler batacak
İşsizlik artacak
Para bulunamayacak
Ama faiz artırımına kızmanın alemi yok. Faiz artırımı bir SONUÇ! Bizim geçmişte yaptığımız hatalarımızın bir sonucu... Kendimiz ettik, Kendimiz Bulduk.
Sigara içtik, Kanser olduk. Şimdi KEMOTERAPİ alıyoruz.
Sigara içmek=Faizi emirle suni olarak indirmek yani Nas Ekonomi Modeli
Kanser=Enflasyon
Kemoterapi=Artan Faizler
Kemoterapi Saçlarımızı döküyor, dişlerimizi kırıyor. Ama Kemoterapi bir sonuç, Sebep hep o sigaradan iki fırt almalarımız!
Faizi Enflasyon altına indirip bedavadan Kredi çekerken iyiydi.... Şimdi BEDAVA diye bir şeyin olmadığını, Bedava peynirin fare kapanında olduğunu öğreniyoruz.
Ağlamak yok!
Hatadan ders alın, bari bir daha yapmayın...
Bin kere uyardım, eninde sonunda Faizin artmak zorunda kalacağını yazdım. Yalvardım yapmayın diye... İlkokul mezunu takipçilerim de dahil herkes anladı. Siyasetçiler anlamadı... Neyse zararın neresinden dönersek kardır...