Belediye seçimleri yaklaşırken anket şirketleri de araştırma sonuçlarını paylaşmaya başladı. Optimar Araştırma Şirketi’nin sonuçlarına göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu en yakın rakibine 12 puan fark atıyor.

Hilmi Dardemir’in sahibi olduğu Optimar Araştırma Şirketi’nin geçen ay İstanbul’da 5 bin kişiyle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu en yakın rakibine 12 puan fark atıyor.

Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın bugünkü yazısında aktardığına göre, AKP’li aday adaylarıyla İBB
İmamoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yarışırsa; İmamoğlu yüzde 46.3, Koca yüzde 34.9 oy aldı. İkisine de oy vermem diyenlerin oranı yüzde 18.8 oldu.

İmamoğlu ile eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yarışırsa; İmamoğluy üzde 48.8, Kurum yüzde 30.2 oy aldı. İkisini de oy vermem diyenlerin oranı yüzde 20.9 oldu.
İmamoğlu ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yarışırsa; İmamoğlu yüzde 51, Soylu yüzde 28.5 oy alıyor. İkisine de oy vermem diyenler yüzde 20.6.

İmamoğlu ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu yarışırsa; İmamoğlu yüzde 50.3, Göksu yüzde 26.5 oy alıyor. İkisine de oy vermem diyenlerin oranı yüzde 23.1.

İmamoğlu ile eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarışırsa; İmamoğlu yüzde 49.9, Karaismailoğlu yüzde 23.3 oy alıyor. İkisine de oy vermem diyenlerin oranı yüzde 26.8.

Öte yandan araştırmada İstanbulluların yüzde 42.6’sı İmamoğlu’nu başarılı bulurken, yüzde 34.4’ü başarısız görüyor. Yüzde 23’ü “orta” diyor. “İmamoğlu aday olsa oy verir misiniz?” diye sorulduğunda ise yüzde 45.5’i “Evet” derken, yüzde 41.8’i “Hayır” şeklinde yanıt veriyor. Yüzde 12.7’si kararsız.