Gri Listeden Çıkacağız, Peki Neden Girdik? Türkiye'nin Gri lLsteden Çıkması Neden Önemli? Gri Listeden Çıkacağız, Peki Neden Girdik? Türkiye'nin Gri lLsteden Çıkması Neden Önemli?

Yavru vatandaki Siyonist işgale dair itiraf niteliğinde açıklamalarda bulunan KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, tehlikeyi gözler önüne serdi. Bakan Oğuz, “Sözleşmelerle yabancılara çok sayıda mülk satışı yapılıyor. Bunları nasıl engelleyebiliriz, üzerinde çalışıyoruz. Yasa çalışması yaparak bunu engellemeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, yavru vatandaki Siyonist işgale dair itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Hükümetin bir mensubu olmasına rağmen dikkat çeken sözler sarf eden Oğuz, yasaya aykırı satışlar yapıldığını söyledi ve, "Yabancılar, devletin arkasından dolanarak, sözleşmelerle 10, 20 hatta 50 adet konut almış." dedi.

“SÖZLEŞMELERLE YABANCILARA ÇOK SAYIDA MÜLK SATIŞI YAPILIYOR”

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Dursun Oğuz, mevcut yasalar uygulanmadığı için bir tehlikeyle karşı karşıya olunduğunu kaydetti. Oğuz, "Bakanlar Kurulu kararı ile mal satın alacak olan kişi ülke için güvenlik zafiyeti oluşturmadan, yabancılara mülk satışı yapılabilir. Ancak sözleşmelerle bu yasalar aşılıyor. Bu sözleşmelerle yabancılara çok sayıda mülk satışı yapılıyor. Bunları nasıl engelleyebiliriz, üzerinde çalışıyoruz. Yasa çalışması yaparak bunu engellemeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

“BUNA ASLA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Yabancılara mal satışı ile ilgili belli kıstaslar getirileceğini dile getiren Oğuz, vatandaşların 'KKTC toprakları satılıyor' diye isyan ettiğini, buna asla göz yummayacaklarını söyledi. Tarım arazilerinin azaldığı yönündeki söylemleri de değerlendiren Oğuz, mevcut tarım arazilerinin korunması için de gerekli çalışmaların yapılacağını, üretimin ülkenin her şeyi olduğunu söyledi.

Kaynak: Milli Gazete / Bekir Şirin