Son günlerde Türkiye'nin siyasi gündemi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP ve HDP arasındaki iddia edilen bağlantılara yönelik açıklamalarıyla sıcaklığını korurken, sosyal medyada da hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada, "Şu CHP, PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantıları ile beraber yürümüyor mu? Terör örgütlerinin Kandil'deki ağa babaları oradan talimat veriyor mu?" şeklindeki sözleri akıllara, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in 2016'da Meclis'te yaptığı konuşmayı getirdi.

BUNUN DEVAMINI MAHKEMELERDE SÖYLEYECEĞİZ

Önder, o dönem milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği ikinci tur oylamasında yaptığı konuşmada,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini aradığını ve "Kandil'e gittiniz ne oldu?" diye sorduğunu belirtmişti. Önder, "Bunun devamını mahkemelerde söyleyeceğiz. Bizi Kandil'e gönderen kimmiş, bunları mahkemelerde anlatacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Sırrı Süreyya Önder'in konuşmalarının birlikte paylaşıldığı video ise sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.